Endelig pallen for Henrik Krogstad

Henrik Krogstad kjørte inn til 3. plass i Supercar Lites under helgens runde av RallyX Nordic i Arvika.
Kvalifisering:

På dette løpet var det bare kjøring på lørdagen, noe som gjør det ekstra hektisk. Dagen starter med trening, hvor Henrik setter andretid på første pass, på en bane han aldri har kjørt før.
I kvalifiseringsrundene gikk det både opp og ned, i første kvalifisering får Henrik tredjetid totalt, men i andre kvalifisering smeller det.
Henrik står i midten av feltet og alle førerne får en veldig lik start og vil inn i første sving samtidig, Henrik står på bremsene for å unngå smell, men er for sent ute og blir presset fra begge sider, som resulterer i at både han og teamkompis William Nilsson må bryte kvalifiseringen.

En veldig hektisk halvtime står for tur, for å få bilen reparert og klar til neste og siste kvalifisering. Med en fantastisk innsats fra «JC RaceTeknik» og flere hjelpende blir bilen akkurat klar til tredje kvalifiseringsrunde.
Totalt i kvalifiseringen kjører Henrik seg til startspor nr.4 i semi-finalen.

Finaler:

Nå går det mer Henriks vei, det begynner å regne når de står klare på startplaten i semi-finalen, og Henrik trives på regn! Nå kjører han seg opp fra fjerde til andreplass, og sikrer seg startspor nr.4 i finalen!

I finalen tar regnet seg opp og alle er over på regndekk, det er nå såpeglatt på banen og ingen sikt for de som ikke ligger fremst. På grunn av forholdene blir det mye feilberegninger og action i finalen, men til tross for ingen sikt, kjører Henrik seg opp til tredjeplass og sesongens første pallplassering! En pall med alle utøvere fra «JC RaceTeknik».

Både Henrik og teamet er veldig fornøyd med helgen. Med smellen i innledende runder, og at Henrik var syk hele uken opp mot løpet, var det en lang vei å gå til toppskiktet, men med god innsats fra alle kanter endte det godt denne gang.

Neste løp er om bare to uker, midt i Stockholm! (16-17 Juni).

Resultat Supercar Lites:
1. William Nilsson
2. Sondre Evjen
3. Henrik Krogstad
4. Vasiliy Gryazin
5. Stein Frederic Akre
6. Hampus Rådström
7. Simon Olofsson
8. Viktor Johansson
9. Santosh Berggren
10. Thomas Holmen
11. Glenn Haug
12. Sandra Hultgren
13. Anders Michalak
14. Jonathan Walfridsson

 

Poengstilling Supercar Lites:
1. William Nilsson, 49 p
1. Sondre Evjen, 49 p
3 Simon Olofsson, 47 p
4. Henrik M Krogstad, 42
5. Viktor Johansson, 35 p
6. Thomas Holmen, 29 p
7. Glenn Haug, 20 p
8. Stein Frederic Akre, 19 p
8. Vasily Gryazin, 19 p
10. Hampus Rådström, 18 p