Endelig pallplassering for Bakkerud

A_Bakkerud_15_TYRKDet ble en opptur for Andreas Bakkerud i den tyrkiske VM-runden som ble kjørt på F1 banen Istanbul Park denne helgen. – Jeg er kjempefornøyd med å klare en 2 plass, men like forbannet over at vi ikke tok seieren. Det var nærme, og vi var med i kampen helt til mål, forteller en glad Andreas Bakkerud.

– Jeg føler jeg gjentar meg selv igjen og igjen, men nivået i VM i rallycross er knalltøft nå, og det gjør det hele så ekstremt morsomt å være med. Denne helgen var vi med hele veien på både i heatene og på tidene – noe som gir oss en god følelse. Vi har heller ikke gjort store endringer. Hele teamet jobber knallhardt sammen, og det at jeg som fører klarer å unngå å havne i vanskelige situasjoner å gjøre småfeil gir oss resultater, forteller Bakkerud som var nummer 3 etter de fire kvalifiseringsheatene.

Bakkerud vant semifinalen etter en meget god start, og ledet fra start til mål.
Dermed sto han også i første rekke av finalen, og var med i kampen hele veien til målflagget veivet: – Jeg var så nærme, men allikevel så langt unna.
Akkurat etter målgang var jeg vel like mye forbanna som jeg var glad – jeg følger virkelig vi hadde muligheten til seier i dag, men jeg manglet litt for å komme meg forbi.

Bakkerud tok i helgen også inn viktige poeng i kampen om tredjeplassen i førermesterskapet, men har andre mål som blir viktigere i sesongavslutningen:
– Jeg skal nyte de to siste VM-rundene i Italia og Argentina til det fulle og kjempe hardt for å ta med meg en seier hjem. Så får vi telle opp poengene i Argentina og se om det rekker til noen medalje sammenlagt.

VM-runden i Italia er bare to uker unna, og Bakkerud tar med seg godfølelsen fra Tyrkia dit: – Det er klart at både team og fører får en boost når det går bra, og det skal vi ta med oss til Italia – men det er en ny bane og en ny knallhard jobb som venter der.
Men jeg kan love deg at jeg som sjåfør og vi som team er klare for den oppgaven nå.