Svardal vant på hjemmebane

Sivert Svardal gikk helt til topps under EM-runden i rallycross på Hell denne helgen. For Ole Christian Veiby i VM endte det med diskvalifikasjon i finalen.

Det var strålende vær da den norske VM-runden i rallycross på Hell ble arrangert i helgen. I VM-klassen for de elektriske bilene var det igjen Johan Kristoffersson fra Sverige som var best, mens den eneste norske deltakeren, Ole Christian Veiby, fikk problemer. Veiby gikk over mål som nummer fem i finalen, men mistet bakluka, og dermed ble bilen funnet for lett og han ble disket.

I EM-klassen, EuroRX1, ble det en stor norsk dag da Sivert Svardal tok sin første seier. Det ble et følelsesladet øyeblikk for sørlendingen som innrømmet at dette kanskje er hans siste sesong i EM. Sverre Isachsen, som gjorde comeback i helgen, ble nummer ti, Hans Jøran Østreng nummer 12, Frank Valle 13 og Tom Andre Sætnan nummer 15.

I RX3-klassen ble Espen Isaksætre beste nordmann med en tredjeplass. Jens Hvaal ble nummer fire og Martin Kjær nummer fem. I RX2E ble Ole Henry Steinsholt nummer ti. I tillegg ble «Hell of a race» med de nasjonale klassene kjørt fredag og lørdag.

-Nok en gang ble det arrangert et meget godt løp på Hell, så all ære til organisasjonen og alle de frivillige. Dette var også VM-runde nummer 100 i rallycross, og det var artig at den ble arrangert i Norge som har så lange og gode tradisjoner i denne bilsportgrenen, sier generalsekretær i Norges Bilsportforbund, Hallgeir Raknerud.