Endringer i Team Norway

Styringsgruppen i NBF Talentutvikling har besluttet å gjøre noen mindre endringer av sammensettingen av årets Team Norway, landslaget i bilsport.

-Det er vanlig praksis at vi tar en gjennomgang av utøverne på våren, og gjør justeringer hvis forutsetningene har endret seg. Dette har vi også vært åpne om hele veien, forteller sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Dessverre har ikke Henrik Krogstad, Thea Olsen eller Jenny Jakobsen fått på plass et godt nok program til å forsvare en plass på Team Norway, og disse ryker dermed ut. Alle var opprinnelig på «Team Norway – Junior Team».

En som har kommet inn på Team Norway er rallycrossfører Thomas Bryntesson. Bryntesson hadde ikke noe klart da årets Team Norway ble presentert i vinter, men har klart å sikre en full sesong i Supercars i Rallycross-EM.

-Vi er veldig glade for at Thomas fikk til et bra program, og vi tar han da inn igjen på Team Norway. Han blir plassert på vårt satsingslandslag, hvor det var viktig for oss å få med en rallycrossfører også.

Følger godt med
Dette er de endringene som blir gjort nå, men styringsgruppen følger godt med på utøvere i alle grener med tanke på neste sesong.

-Spesielt i rally skjer det mye spennende om dagen. Vi tok en strategisk beslutning om å satse litt ekstra på flere unge rallytalenter i år, og de imponerer. Samtidig er det flere norske rallyførere som kjører i utlandet som per i dag ikke er på Team Norway, men som kjører veldig bra og som vi derfor følger godt med på. Vi har kun ressurser til å følge opp et begrenset antall utøvere. I en ideell verden skulle vi ha fulgt opp flere utøvere på landslaget, men et sted må vi sette grensen. Og da er det klart at de som er nærmest en landslagsplass er svært gode. Heldigvis er det ingen ting i veien for å komme inn igjen på Team Norway, og vi skal ta en ny vurdering av utøvere til vinteren.

Flere har lurt på hvorfor Oliver Solberg ikke er en del av Team Norway, og årsaken til det er at Solberg per i dag ikke er norsk statsborger eller har norsk lisens.

-Vi har også signalisert at vi gjerne ønsker oss Oliver Solberg på laget. Han er en fantastisk spennende utøver, og jeg tror tjenestene vi planlegger å tilby utøverne på Team Norway fremover kan være til god hjelp for Oliver også, hvis han velger å representere Norge etter hvert, sier Atle Gulbrandsen.

Landslagsutøverne på Team Norway har så langt i år levert fantastiske resultater over hele verden. Andreas Bakkerud kjemper helt i toppen av VM i rallycross og Andreas Mikkelsen kjørte inn til en sterk andreplass i Rally Argentina. Ole Christian Veiby og Mads Østberg har gjort det sterkt i WRC2, Dennis Olsen vant 12-timersløpet på Bathurst og Christian Krognes har vunnet løp på Nürburgring. Dennis Hauger har vunnet løp i F4, Mads Siljehaug og Marcus Påverud imponerer i GT4, Fredric Aasbø har vunnet løp i Formula Drift og førere som Martinius Stenshorne, Emil Heyerdahl, Marius Nakken, Jacob Lyseng viser alle et godt tempo.

I tillegg imponerer førerne som er på «Team Norway – Junior Team» med gode resultater.

Avtale med NIMI og samling med Olympiatoppen
Norges Bilsportforbund har også inngått en avtale med NIMI, Norsk Idrettsmedisinsk Institutt, for medisinsk oppfølging av landslagsutøverne. NIMI har Norges fremste kompetansemiljø innen idrettsskader og forebyggende behandling, og samarbeider allerede med en rekke landslag i norsk idrett.

-Samarbeidet med NIMI er svært viktig for oss, og helt i tråd med vår visjon om å bevege oss nærmere norsk toppidrett. Hos NIMI får landslagsutøverne tilgang på noen av de beste ekspertene i landet innen både fysisk trening, idrettspsykologi og ernæring, sier Atle Gulbrandsen.

I tillegg til samarbeidet med NIMI er Team Norway allerede i gang med planleggingen av en samling hos Olympiatoppen til vinteren.

-Flere av våre utøvere er allerede i verdenstoppen og mange har ambisjoner om å bli best i verden. Da er det helt avgjørende at vi samarbeider med de som er best på toppidrett, og de finner vi hos aktører som Olympiatoppen og NIMI. Olympiatoppen har tidligere samarbeidet med det belgiske bilsportlandslaget med utøvere som har kommet helt til WRC og Formel 1, vi planlegger nå en samling som vil være gull verdt for våre landslagsutøvere.

Vellykket halvår
Årets første seks måneder har vært meget vellykket for NBF Talentutvikling. Foruten de gode resultatene til utøverne på Team Norway, har det blitt gjennomført en stor nasjonal samling som var åpen for alle bilsportutøvere, månedlige fellestreninger på vinteren og en egen gokartsamling arrangeres nå i juni. I tillegg har representanter fra NBF Talentutvikling reist rundt til flere klubber, landslagstrener Fredrik Brenna-Lund var med på «Løp og lær» for unge gokartførere i Haugesund, og han har også vært med flere av landslagsutøverne ut på løp.

-Vi jobber nå med en masterplan for 2020, hvor vi skal ha mer fokus på kjøretrening. Vi har ambisjoner om å få til egne kjøresamlinger for landslagsutøverne på både asfalt, grus og is med instruktører i verdensklasse. I tillegg skal vi knytte prosjektet nærmere norsk toppidrett med å samarbeide med aktører som NIMI og Olympiatoppen. Vi planlegger også å tilby tjenester innenfor temaer som sponsorarbeid, juridisk rådgivning, teknisk/data og simulatorkjøring. I tillegg skal vi videreutvikle våre tjenester innen fysisk trening, mentaltrening, karriererådgivning og mediehåndtering, avslutter Atle Gulbrandsen.