Enorm interesse for bilcross på Starmoen Motorbane i Elverum

Pressemelding. Endelig er det klar for skikkelig bilcross igjen. På lørdag braker det løs på Starmoen Motorbane med 200 startende førere.
Det er det største startfeltet vi har sett hittil i år og det er ikke hvem som helst som står på startlisten. 48 juniorer, 98 seniorer, 28 damer og 11 veteraner.

I juniorklassen skal det kjempes hardt av de lokale førerne. Daniel Lindfjord, Jens Berger, Kristian Aasheim og for å ikke glemme den tøffe jenta Malin Rivenes. Hvem av disse skal forsøke å ta seieren på hjemmebane? De vil garantert bli utfordret av mange andre. Jonas Spangen (NMK Hamar) er en som kun stiller til start for å vinne. Eller kanskje er det Kristian Lien (KNA Solør) som skal ta nok en seier denne sesongen. Denne klassen skal det bli spennende å følge med på i helgen som kommer.

I senior klassen er det mange kjente navn og denne klassen skal det også kjempes hardt til målflagget vaies i luften. Hans Einar Mørkhagen (NMK Elverum) skal måtte kjempe mot andre hjemmeførere. Jørn R. Grinden (NMK Elverum) har ikke tenkt å gi fra seg seieren så lett. Men det har heller ikke ringreven Jan Lillegrend (NMK Elverum) tenkt å gjøre.
Kan de bli utfordret av Lars Erik Aasvestad (NMK Hamar) eller Magnus Bergsjøbrenden (NMK Gardemoen)? Her er det mange seniorer som er sultne på mye bra bilcrosskjøring og ikke minst det å klatre opp på seierspallen til slutt.

Vi må ikke glemme damene eller de eldste førerne.
Damene er også mange, det er etterlengtet med en egen dameklasse.
Malin Svendby (NMK Gardermoen) har ikke kjørt løp på 3 år. Kan hun utfordre hjemme førerne Mia Erlandsen og Camilla Nordgård?
Det vil bli mange tette fighter med damene. De er minst like gira på luktene av eksos og fart på banen.

Veteranene er også mange, de kommer ut av hula når det er Elverumsfestival. Da er de klar for å gi hverandre en real fight. Tidligere NMK Elverum fører Kjetil Solli (NMK Modum og Sigdal) skal gjøre alt for å komme seg forbi de lokale førerne som f. eks Per Olav Eggen.
Men de skal passe seg for utfordreren fra øst – svensken Totto Höök. Han kommer over grensa for å gi nordmennene en vekker om at svenskene fortsatt er glad i en landskamp med mye fart å spenning for publikum.

For publikum blir det også på Elverumsfestivalen. Therese Bruer Larsen er løpsleder for anledningen og hun melder om så fulle tribuner man kan ha under en pandemi som vi står midt i. «Elverumsfestivalen har vært en tradisjon også for publikum, vi kunne ikke ta fra de gleden med å se bilcross på Starmoen igjen. Derfor har vi som arrangør valgt å dele de opp. Vi tar imot opptil 200 førere som kan ha med seg hver sin mekaniker. Så har vi åpnet for 400 publikummere hver dag. Dette vil gi oss 800 totalt som er maks antall vi kan være i ett utendørs arrangement. Påmeldingen for publikum er fullt og har vært det i flere dager, eneste mulighet er et dagspass på lørdag.»

Arrangøren har stort fokus på smittevern og har lagt klare planer for hver kohort.
200 i hver kohort krever en del av arrangøren, men også av menneskene som er der.
Therese melder at de oppfordrer alle til å forholde seg til de regler som er satt for både deltagere og publikum, respektere de sperringer som er satt opp, samt å respektere arrangørens funksjonærer.
«Vi har lagt til rette for at alle skal få en bra helg med gode motorsportopplevelser og håper at alle er med på å dra dette i havn sammen» sier Therese.

Endelig er det klar for løp på Starmoen Motorbane igjen. «Kjæm du åt Elverum?»

Mer informasjon finner du på klubbens hjemmeside.