Er alle gode ting er tre for Andreas?

_jkr7994-20110625_copy.jpgEtter to andreplasser på rad i årets EM, og med sine to dårligste plasseringer i EM rallycross i Høljes de to foregående år er Andreas Bakkerud nå fullt motivert fram mot EM runden i Høljes kommende helg.

– Andreplassen under EM runden i helgen var bra, men nå skal jeg gi alt for en seier i Sverige til helgen, sier Andreas Bakkerud.

– Jeg er aldri fornøyd med andreplasser, men denne helgen var veldig god for min del.
Teamet mitt SET Promotion tar alle tre plasser på pallen og det er imponerende. Det viser også hvor sterke vi er som lag, og hvilke ressurser som ligger i teamet, forteller Andreas. Helgens EM runde i HELL utenfor Stjørdal ble en stor suksess. – Det var over 10.000 tilskuere på tribunen, så det var virkelig herlig å kjøre der. Banen er en av Europas beste, og arrangementet gikk prikkfritt, forteller Andreas.

Andreas kjørte fort i alle innledende runder, men en ødelagt bensinpumpe i tredje omgang gjorde at han ikke fikk en god nok tid å ha beste startspor. – Kjedelig, men slik er det i denne sporten. I finalen ble det tett i starten, og jeg gjorde noen småfeil og jeg klarte aldri å komme helt opp i tet. Det viktigste var at vi i teamet tok alle de viktige poengplassene, og jeg økte ledelsen i EM sammendraget også denne helgen, sier den unge bergenseren stolt.

EM runden i Høljes går egentlig enda mer på hjemmebane for Bakkerud enn runden i Norge. – Jeg har bodd i Torsby i over to år nå, og det er jo bare noen mil derifra og opp til Høljes. Banen her jo kjent som Europas råeste, og etter to år med stang ut der hadde en seier virkelig smakt godt, smiler han.
Han debuterte i EM på denne banen i 2009, men endte med motroras og i 2010 ødela en stygg krasj mye av bilen og resultatet.
– Vi satser på at alle gode ting er tre, og at det blir en ny seier foran alle de 30.000 tilskuerne som er ventet. Det hadde vært helt perfekt før sommer ferien, gliser Andreas.