Er du den neste verdensmesteren i rally?

Det internasjonale bilsportforbundet har nå lansert konkurransen FIA Rally Star, hvor alle mellom 17 og 26 år kan konkurrere om å få være med i et fire år langt program som har som mål å finne den neste verdensmesteren i rally.

FIA samarbeider med 146 særforbund, deriblant Norges Bilsportforbund, om konkurransen FIA Rally Star. Målet er å gjøre rally mer tilgjengelig for folk flest, og alle mellom 17 og 26 år har nå en unik mulighet til å få seg en karriere i rally.

Noen land skal arrangere egne autoslalåmløp eller store fysiske events med simulatorkjøring. I Norge legger man i første omgang opp til den såkalte konkurransen #RallyAtHome, hvor alle som har WRC9-spillet kan delta fra sin egen stue.

I #RallyAtHome Challenge blir det arrangert 12 WRC9-konkurranser mellom den 13. februar og 5. august. Alle som delta må registrere seg, og da kan man kjøre opptil 100 treningsrunder på helt nye fartsprøver, før man får fem forsøk på å sette en tid. De raskeste kvalifiserer seg til den såkalte «Continental Final» hvor det skal kjøres med Cross Car, ikke ulikt crosskart, som man bruker i Norge.

Fra «Continental Final» er det sju førere som går videre til et fullt program for 2022, som blant annet inneholder seks løp med en M Sport Ford Fiesta Rally 3. Fire av disse igjen vil gå videre og får sjansen til å kjøre Junior-VM i rally i 2023. De beste av disse igjen vil få en ny sesong i Junior-VM, og målet er at en av dem vinner Junior-VM i 2024, slik at vedkommende får kjøre minst seks VM-runder i en Rally2-bil i 2025.

Er du den neste verdensmesteren i rally?

Gå inn på www.fiarallystar.com for å få mer informasjon! Her kan man registrere seg: www.fiarallystar.com/user/register