– Er så vanskelig for meg å forstå

M_Aasen_15_SPA
I hele år har Marius Aasen og kartleser Veronica Engan kjempet om å vinne den gjeveste prisen i Drive Dmack Fiesta Trophy – en full sesong i mesterskapet, WRC 2 i 2016. I dag vant de serien og stakk av med seieren i Rally Spania.


– I år har alt stemt og jeg har hatt en god følelse i hele år. Det var deilig å kjøre over målrampen og vite at vi har vunnet hele cupen samt løpet, forteller Marius Aasen stolt.


Tidligere denne måneden vant den 23 år gamle Hønefoss-gutten norgesmesterskapet i rally i hans rallyklasse. Nå har han vunnet VM-cupen han har kjørt i hele år – Drive DMACK Fiesta Throphy med toppremien – en full sesong i mesterskapet, WRC 2 i 2016 med en Ford Fiesta R5 i regi av DMACK.

 

– Det er så vanskelig for å forstå at vi har vunnet cupen og at vi er så heldige som skal få lov til å kjøre en Ford Fiesta R5 i VM neste år. I år har flere drømmer gått i oppfyllelse og det er deilig å vite at jeg har klart å oppfylle begge mine mål for sesongen, sier Aasen.

 

Fra start til mål og fra grusprøver til asfaltprøver har team Aasen ledet DDFT. De har vunnet flere etapper og sett flere av sine nærmeste konkurrenser forsvinne ut av kampen de hadde om DDFT-tittelen.

 

– Vi har kjørt fort der vi har måttet kjøre fort og ellers kjørt ganske midt i veien for å ikke gjøre noen feil. Noen ganger har det vært vanskelig å forstå at seieren og premien ikke var langt unna, men vi har bare fokusert på prøve for prøve, sier Aasen.

 

– Jeg sa før start at jeg håpet å fullføre Rally Spania på en plass bedre enn i 2013. I dag er en lykkedag og jeg er så stolt av Veronica og meg. Jeg er utrolig takknemlig for støtten og tillitten folk har gitt meg. Hadde det ikke vært for at de og mine sponsorer, hadde jeg ikke stått her i dag med gullmedaljen, avslutter Marius Aasen.

 

Poengstilling Drive DMACK Fiesta Trophy etter seks runde

1 Marius Aasen/Veronica Engan 132

  1. Tom Cave/Craig Parry 115

3 Max Vatanen/Jacques-Julien Renucci 96

4 Ghislain de Mevius/Johan Jalet 80

5 Kevin van Deijne/Harmen Scholtalbers 53

  1. Gus Greensmith/Elliott Edmondson 48
  2. Mats van den Brand/Martijn Wydaeghe 39
  3. Edoardo Bresolin/Rudy Pollet 1
  4. Nil Solans/Miguel Ibanez 0
  5. Will Hudson/Alex Gelsomino

11 Nicolas Amiouni/Joseph Matar 0