Erik Veiby valgt inn i styret i Svenska Rallyt AB

erik-t-veiby.jpgErik Veiby ble valgt inn i styret i Svenska Rallyt AB under selskapets generalforsamling (Bolagsstemma) på mandag. Veiby ble nylig også gjenvalgt som styreleder i Rally Norway AS, og blir sentral i et spennende samarbeidsprosjekt mellom Norge og Sverige om VM-rally fremover.

-Samarbeidet om en felles svensk/norsk VM-runde i fremtiden blir nå ytterligere styrket etter at vi har fått en plass i styret i Svenska Rallyt AB, sier generalsekretær Arild Antonsen i Norges Bilsportforbund (NBF).
-Da NBF og Rally Norway AS fikk tilbud om en styreplass var det naturlig å takke ja, og også naturlig at Erik Veiby var vår kandidat. Han har stor erfaring fra Rally Norway. Han er sentral i Kongsvinger-området som næringslivsleder og han har mange internasjonale kontakter i rallymiljøet, sier Antonsen videre.

Felles plan mot FIA
Målet, både på norsk og svensk side, er å få tildelt VM-runde i rally for 2013, 2014 og 2015 allerede i år.

-30. september er fristen for å sende inn såkalt Sporting Plan og Business Plan til FIA for 2013. Der vil vi presentere en felles svensk/norsk plan og den er vi allerede i gang med å lage, sier Arild Antonsen.

På en pressekonferanse i Karlstad på mandag la heller ikke styreleder Lars Österlind i Svenska Rallyt AB skjul på at målet er å få en tre års-avtale med FIA om et felles svensk/norsk VM-løp.
-Signalene fra FIA er at man ønsker VM-løp på tvers av landegrenser, og vi ønsker å få til dette. Vi er glade for samarbeidet med Norge, og ser svært positivt på vår felles fremtid, sa Österlind.

Endringer
Det er foretatt endringer i ledelsen av Svenska Rallyt AB. Glenn Olsson er blitt ny administrerende direktør, mens Bertil Klarin nå blir ren løpsleder for VM-løpet som skal kjøres både i Sverige og Norge også i februar neste år.
-Planen er å starte med en Superspesial i Karlstad torsdag kveld, 9. februar. Fredag kjører vi tre etapper i Kongsvinger/Grue-området og har remote service på Kongsvinger før vi avslutter dagen på svensk side, sier Bertil Klarin.

Ny norsk giv
Samarbeidet med Sverige har også gjort at det har blitt ny stor glød på norsk side. Nylig ble det avholdt generalforsamling i Rally Norway AS, og da ble Erik Veiby gjenvalgt som styreleder.