Erling Tjelta klar for Juniorlandsfinalen

Erling Tjelta fra NMK Egersund, som tidligere i år vant Bilcross Jr. Challenge, er nå klar for Juniorlandsfinalen i bilcross.

Årets Juniorlandsfinale kjøres den 5. august i Sigdal, og Tjelta har brukt noen av pengene han vant i Bilcross Jr. Challenge til å bygge en Opel Astra.

-Det er en bil som min far og jeg har bygget. Det er faktisk den samme bilen som jeg kjørte i landsfinalen i fjor. Jeg mistet bilen der, men så gikk den gjennom to eiere før jeg kjøpt den hjem igjen. Og nå har vi brukt tid på å bytte til en ny motor, så jeg håper bilen er bedre enn i fjor, sier Tjelta.

Som vinner av Bilcross Jr. Challenge får Tjelta også hjelp av NBF sin landslagstrener Jan Åge Asgrimsplass på landsfinalen. Asgrimsplass har selv bakgrunn som Norgescupvinner i gokart, og jobber nå tett med landslagsutøvere som Martinius Stenshorne og Dennis Hauger.