Erling Tjelta vant Bilcross Jr Challenge

Erling Tjelta fra NMK Egersund vant Bilcross Jr Challenge etter en spennende finale på Gardermoen søndag.

I år var Bilcross Jr Challenge tilbake for første gang på åtte år, og Erling Tjelta, Sunniva Sveen, Jonas Bjørnås, Petter Bakkebø og Lars Victor Svendby var årets finalister.

På søndag var det klart for finale på Gardermoen Motorpark, hvor finalistene fikk prøve seg i bilcross, Speedcar, fysisk test og TV-intervju.

Juryen bestod av Therese Bruer Larsen fra NBF sin Bilcrosseksjon, Even Frøshaug, Andrine Rafoss, Mads Østberg og landslagstrener Jan Åge Asgrimsplass.

På plass var også Vera Bakke Andresen fra Norges Bilsportforbund.

-Finalen gikk kjempebra, og vi er så imponert over innsatsen til finalistene. De ga virkelig alt, og alle imponerte. Vi må også gi en stor takk til NMK Gardermoen, Frode og Atle Skaar som stilte med bilcrossbil, Arne Wiik som stilte med Speedcar og alle andre som hjalp til, sier Andresen.

Vinner Erling Tjelta fikk 30 000 kroner og en plass på juniorlandsfinalen i Sigdal i august. Nå var Tjelta allerede kvalifisert til juniorlandsfinalen, men pengene kommer godt med i årets sesong. Han får også oppfølging av landslagstrener Jan Åge Asgrimsplass frem mot juniorlandsfinalen.