– Et steg opp for Andreas Bakkerud

A_Bakkerud_15_GBAndreas Bakkerud tok en fjerdeplass i årets fjerde VM-runde, og tok også dermed tilbake tredjeplassen i førermesterskapet, og bragte teamet Olsbergs MSE opp i ledelsen i team-mesterskapet. Vinnerhodet Bakkerud er allikevel ikke fornøyd.

– Jeg har fortsatt en jobb å gjøre for å være med helt i toppen. Det mangler litt på alle detaljer, og nivået er skyhøyt nå.

Andreas Bakkerud er sammen med helgens vinner Petter Solberg, den eneste sjåførene som har vært i finale i alle årets fire VM-runder. Solberg har vunnet to av dem, og har tatt to andre plasser – mens Bakkerud har en sjette, og to femteplasser før helgens fjerde plass.
– Det går i vertfall i rett retning resultatmessig. Jeg føler vi presterer OK i helgen, og i fjorårets sesong hadde dette vært helt i toppen. I årets sesong er det imidlertid ikke godt nok. Nivået nå er vanvittig høyt, forteller Bakkerud.

Helgen var imidlertid ikke helsvart:
– Vi har begge biler i finalen og jeg tar fjerde og teamkompis Reinis Nitiss femteplass. Dermed tar vi igjen ledelsen i team-mesterskapet . Jeg tar også bra med poeng til førermesterskapet i helgen, og er nå oppe på en tredjeplass der.
Enkelte av rundetidene og prestasjonene i helgen viser også at vi er på nivå med de beste, men vi klarer ikke helt å treffe blink. Det er rett å slett ikke rom for noen småfeil, forteller Andreas.

Løpet på Lydden Hill var den fjerde VM-runden på bare 5 uker, og sesongen tar nå en fire ukers pause før den femte runden på tyske Estering 20. – 21 juni.
– Vi må bruke tiden fram til det på en god måte, det er fortsatt ni løp igjen i år – og mange poeng å kjempe om, avslutter Bakkerud.