Etterlengtet seier for Herbjørn Haug

H_Haug_15_aug
Denne helga ble årets tredje NM-runde i rallycross arrangert på Gardermoen Motorpark. I finalen løsnet det virkelig for Herbjørn Haug  som var den første til å krysse målstreken og sikret seg flest NM-poeng i sin klasse, supernasjonal klasse 3.

 

Haug kjørte stabilt og godt i de innledende rundene, uten at det ble full klaff. Han stod i andre startspor i alle omgangene og selv med gode starter ble vegen for lang til å komme rundt konkurrentene i første startspor. Etter å ha blitt liggende bak i støvet i alle omgangene endte han med tre tredjetider som tellende resultat. Dette holdt da også til tredje startspor i a-finalen.

 

Haug hadde en bra start også i finalen og kunne legge seg inn bak Hans-Jøran Østereng og Stian Haugan inn i første sving. Inne i svingen ble det tett og Østereng måtte bryte med skadet forstilling. Samtidig fikk Haug passert Stian Haugan og kunne ta ledelsen i løpet. Denne ledelsen beholdt han hele finalen og det var en rørt og glad Haug som kunne krysse målstreken som førstemann. Og som seg hør og bør når Haug vinner billøp blir det litt ekstra show for publikum. Haug sto i døra og vinket til publikum før han tok sine, for rallycrossfans så vellkjente, piruetter vinkende til publikum.

 

-Det føles så utrolig godt å kunne gi dette tilbake til alle i teamet, alle sponsorer og støttespillere som har stått ved min side og støttet meg, uten dem hadde jeg ikke kjørt rallycross i dag, forteller en rørt Haug etter målgang.

 

Haug styrket etter dette løpet sin posisjon på tredjeplass i NM som ledes av Stian Haugan foran Hans-Jøran Østereng på andreplass.

 

-Dessverre tok vi ikke riktig nok poeng på Stian Haugan i helga, men vi har tatt godt innpå sølvplassen og øket avstanden til fjerdeplassen, så alt kan fremdeles skje, avslutter Haug og legger til at han vil gi alt han har for å sikre seg en ny sier når NM-finalen kjøres på Momarken 12. september.