Eugen-prisen til Møller Bil Motorsport


Møller Bil Motorsport fikk Eugen-prisen for 2016 under Norges Bilsportforbunds premieutdeling på Gardermoen sist lørdag.

Eugen-prisen er motorsportpressens pris, og ble i år utdelt for 24. gang. Prisen har hentet sitt navn fra Eugen Bjørnstad, norsk Grand Prix-vinner på 30-tallet. Statuttene forteller at «Eugen-prisen» kan tildeles utøver, klubb, organisasjon e.l. – som har gjort noe positivt for norsk bilsport eller oppnådd sterke resultater i internasjonal konkurranse. Vinneren skal blant annet kjennetegnes av kreativitet, fantasi og pågangsmot, og det anses som et pluss at vinneren går utradisjonelle veier for å nå sine mål.

 

Om årets vinner ble det sagt at teamet i år har hatt en fantastisk sesong med tre førsteplasser, en andre og en tredje på fem løp. At teamet gang på gang har vunnet løp i konkurranse med fabrikksteam, at teamet har plukket opp noen av Norges mest spennende bilsportstalenter, introdusert rundt 200 gjestemekanikere til bilsport og at satsingen er en av de lengste bilsportssatsingene til en stor aktør i norsk bilbransje noensinne.

 

Da det i tillegg ble fortalt at teamet har deltatt i det tyske VLN-mesterskapet siden 2008 forstod de fleste av de 650 gjestene i salen at årets vinnere var Møller Bil Motorsport. Håkon Schjærin og Atle Gulbrandsen ble kalt opp på scenen, mens teamets tredje fører, Kenneth Østvold, ikke hadde anledning til å delta.

 

– Jeg må si jeg er veldig overrasket og veldig glad. En stor takk til de som vi har fått prisen fra. Artig at noen setter pris på det en driver med. Dette er stort for oss, og jeg vil svært gjerne få takke på vegne av teamet. Jeg vil takke Møller Bil som har vært den mest sentrale aktøren i dette i de senere år. Vi var tre gutter fra Flisa som startet et team, og som jeg har vært primus motor for i mange, mange år. Også har vi utviklet teamet, og lagt stein på stein og sikkert gjort noe riktig ettersom vi står her nå, sa Håkon Schjærin.

 

– Dette er veldig gøy, og det er som Håkon sa; dette er en pris som går til hele teamet. Vi er 16-20 personer på alle løp, og det er Møller Bil med mange hundre ansatte som også står bak oss, og mange er med på løpene våre i Tyskland, så dette er en pris som går til alle sammen. Tusen takk, sa Atle Gulbrandsen.

 

Foruten Eugen-Prisen ble en flere andre priser delt ut under premieutdelingen. Årets Bilsporttalent ble Mads Siljehaug, mens Oscar Solberg vant Greta Molanders Fond. Helene Rustberggard ble kåret til Årets Drivaksel, mens Andreas Mikkelsen og Anders Jæger ble Årets Bilsportsutøvere.

 

Tidligere vinnere av Eugen-prisen:
1993: Bruno Arntsen

1994: Thomas & Terje Schie

1995: Arctic Circle Raceway

1996: John Haugland

1997: Tommy Rustad

1998: Petter Solberg

1999: Henning Solberg

2000: Harald & Nils Hellum

2001: Roger Moen

2002: Irene Lundeby

2003: Holm Jacob Matheson

2004: Stian Sørlie

2005: Finn R Jacobsen

2006: Bjørn Gulbrandsen

2007: Tore H Bratlie

2008: Andreas Mikkelsen

2009: Laila Tyskeberget

2010: Johnny Sandmo

2011: Dennis Olsen

2012: Arild Antonsen

2013: Andreas Bakkerud

2014: Ayla Ågren

2015: Stian Paulsen

2016: Møller Bil Motorsport