Europamesterskapet i Rallycross TouringCar

Bensinprøvene som ble tatt på siste EM-runde i Rallycross fra bilene til de tre norske utøverne Sivert Svardal, Kenneth Johansen og Ole Morten Tangenfor i klassen TouringCar i Høljes, var ikke i henhold til Sporting Regulations for European Championship, art. 10.4,.

Disse ble dermed diskvalifisert fra løpet i henhold til Art. 17.21 i nevnte reglement.

Dette medfører at Fredrik Rolid Magnussen blir Europamester i klassen, den siste ettersom TouringCar utgår fra EM fra neste år. Magnussen vant løpet i Høljes. Daniel Holten får 2. plass og Steve Volders fra Belgia 3. plass i mesterskapet.

Med Fredrik Magnussens tittel er det totalt 14 nordmenn som er blitt Europamestere i rallycross i forskjellige klasser.