Even Hvaal er ”Årets Drivaksel”

Even Hvaal fra NMK Grenland er kåret til «Årets Drivaksel» i Norsk Bilsport. Prisen fikk han under Bilsportforbundets Bilsportgalla på lørdag.

Over 800 gjester var til stede da en glad og overrasket Even Hvaal ble utropt til «Årets Drivaksel» i Norsk Bilsport, til stor jubel og applaus fra salen. Han kunne motta utmerkelsen fra de to bilsportprofilene Andreas Bakkerud og Fredric Aasbø. De og mange, mange andre av Norsk Bilsports utøvere har mye å takke Even Hvaal og NMK Grenland for.

 

Kåringen av ”Årets Drivaksel” symboliserer viktigheten av den frivillige drivkraften i bilsporten. Den deles hvert år ut til en eller flere personer som i kraft av frivillighet har gjort en ekstraordinær stor innsats for sporten. Bilsportforbundet fikk inn forslag på hele 24 ildsjeler i Frivillighetens År.

-All idrett er totalt avhengig av de mange tusen frivillige som stiller opp ved arrangement og drift av klubber. Noen legger ned en innsats utover det man kan forvente, og Even er en av disse. Det har vært en imponerende utvikling i NMK Grenland de siste årene. Baneanlegget, Grenland Motorsenter, blir hele tiden utviklet og forbedret. Samtidig er det et svært godt miljø i klubben som har gjort at de hele tiden rekrutterer unge utøvere i flere av våre grener. Mye av æren skal Even Hvaal ha, sa NBFs president Finn Eirik Eilertsen.

Even Hvaal er styremedlem i NMK Grenland. Klubben er svært aktiv innenfor bilcross, rallycross, crosskart og drifting. De har hatt flere NM-arrangement og bilcrossløp med svært stor deltagelse på sitt motorsenter. Even Hvaal er alltid en viktig brikke i mange deler av planleggingen og gjennomføringen. Han er også viktig som motivator for de andre frivillige i klubben, ettersom han selv legger ned en enorm dugnadsinnsats.
I tillegg til å gjøre sitt for hele bilsportmiljøet i Grenland følger han også opp utøvere fra sin egen familie, og de har det etter hvert også vært mange av. I år endte sønnen Jens Hvaal på andreplass i norgescupen i rallycross for juniorer, og neste år blir det EM-satsing for Jens og familien.

 

Det synlige beviset på at man er «Årets Drivaksel» er selvfølgelig en drivaksel!

 

Kåringen av Årets Drivaksel ble innført i 2005.

 

”Årets Drivaksel” 2005-2022
2005: Grete og Bengt Ruud, NMK Gardermoen
2006: Trond Madsen, NMK Bergen

2007: Jorunn og Tore Ingebretsen, KNA Varna
2008: Dag Rune Halkjelsvik, NAF Motorsport Ålesund
2009: Mona og Stein Hellem, NDRG

2010: Oddvar Moland, KNA Drammen
2011: Inge Tangen, NMK Modum & Sigdal
2012: Unni og Kjell Olav Aamodt, KNA Rudskogen
2013: Nina Rian, NMK Ytre Namdal
2014: Evy Anita Hårtveit og Tom Kåre Flottorp, NMK Konsmo

2015: Kari og Ove Stuveseth, NMK Gardermoen
2016: Helene H. Rustberggaard, NMK Gol
2017: Per Tofteland, Kristiansand Automobil Klubb (KAK)
2018: Laila og Geir Tyskeberget, NMK Solør
2019: Stian Hellem, NDRG

2020: Svein Olufsen, NMK Hålogaland
2021: Therese Bruer Larsen, NMK Elverum
2022: Even Hvaal, NMK Grenland