Evjen vil avslutte sesongen på pallen

s_evjen_16_09
Til helgen går årets siste løp i RX Lites i Latvia, og Sondre Evjen håper å avslutte sesongen med en pallplassering.

Sondre Evjen (18) fra Ål i Hallingdal har i år kjørt sin første sesong i den internasjonale rallycrossklassen RX Lites. Tempomessig har unggutten hengt bra med, men mye uflaks har forhindret de helt store resultatene.

– Dette har vært en svært lærerik sesong, og jeg er veldig fornøyd med tempoet. Men det har vært mye uflaks også. Jeg føler at som kan gå galt har gått galt, men det er mye lærdom i det, forteller Sondre Evjen.  Denne helgen skal RX Lites kjøre på en helt ny rallycrossbane i Riga i Latvia. Evjen var på banen tidligere i år for å teste, og føler seg godt forberedt.

– Det er en stor fordel at jeg har vært her før, så jeg kan banen. Samtidig er det en bane med svært mye grep, og det er ikke nødvendigvis noen fordel for meg. Men jeg har likevel tro på et godt resultat i helgen, og målet er en pallplassering. Det føler jeg at jeg fortjener.  I sammendraget ligger Sondre Evjen på en god sjetteplass. Helt i tet kjemper franske Cyril Ramond mot Sondres teamkamerat Thomas Bryntessson.

I Latvia starter treningen og de innledende heatene på lørdag, mens det er klart for semifinaler og finale på søndag. Løpet kan du se på NRK1 søndag klokken 13.00. Live-timing kan følges på www.rallycrossrx.com