Evjen endte på 3. plass


Sondre Evjen endte på en fjortendeplass i finalerunden i Rally X on Ice i svenske Östersund lørdag. Det holdt til en tredjeplass sammenlagt i vintermesterskapet.

 

– Jeg er fornøyd med en tredjeplass sammenlagt. En tredjeplass i Söderhamn og seier på Gol er jeg veldig godt fornøyd med. Jeg hadde håpet og trodd på et bedre resultat i helgen, men sammenlagt er en pallplass veldig bra, forklarer 19-åringen fra Ål i Hallingdal.

 

Sondre Evjen var full av optimisme etter forrige helgs seier på hjemmebanen i Gol, men fikk det ikke helt til å stemme i Östersund.

 

– Jeg var egentlig ikke så nervøs, men fikk det likevel ikke til. Startene mine stemte dårlig, og jeg slet med å lære meg grepet i banen. Det var uvanlig glatt, og vi bommet litt med oppsettet på bilen til å begynne med. Men jeg kan ikke skylde på noen andre enn meg selv. Jeg fikk det ikke til i helgen, men alt i alt er jeg fornøyd med vintersesongen.

 

I Rally X on Ice kjører man med de såkalte RX2-bilene med firehjulstrekk og rundt 300 hestekrefter. Dette er den andre sesongen til Evjen i denne type bil, og nå gleder han seg til sommersesongen hvor han skal kjøre både det internasjonale RX2-mesterskapet og det nordiske.

 

– Vi har forsøkt ut et nytt opplegg i vinter, hvor jeg fortsatt samarbeider med det svenske teamet JC Raceteknik, men hvor jeg også har noen egne mekanikere. Det opplegget har fungert veldig bra, så jeg er optimist foran sommeren.

 

Nå blir det noen ukers hvile for sjåføren fra NMK Gol før det nordiske mesterskapet starter med et løp på Grenland ved Skien den 22. april. RX2-mesterskapet starter i Belgia den 12. mai, og der venter sju løp, deriblant i Norge, Sverige, Canada og Sør-Afrika.

 

Sondre Evjen kom ikke til semifinale i Östersund. Løpet ble vunnet av Alexander Westlund, mens det var amerikanske Mitchell de Jong som vant sammenlagt foran Westlund og Sondre Evjen. Deretter fulgte Vazily Gryazin og Oscar Solberg.