Evjen går for seier på Lydden Hill

Kommende helg går det som blir det siste internasjonale rallycrossløpet på den legendariske Lydden Hill-banen av stabelen, og hallingdølen Sondre Evjen har tro på gode resultater 

Lydden Hill-banen i Kent, England har en spesiell plass i hjertet hos mange rallycrossfans. Det var her sporten ble oppfunnet, og mange av de mest ikoniske øyeblikkene i sportens historie har også funnet sted på denne banen. Kommende helg kjøres det imidlertid EM- og VM-runder på banen for siste gang i denne omgang, og blant de startende er Sondre Evjen fra Ål i Hallingdal.

– Det blir helt klart spesielt å være med på det siste internasjonale løpet på Lydden Hill, sier 19-åringen.

Evjen har også gode minner fra banen – i fjor kom han seg til finalen, og i år satser han på en pallplassering. 

– Målet er å få med meg mest mulig poeng, og jeg kommer til å kjøre for pallplass og seier her også. Det er en veldig krevende bane med flere spesielle svinger hvor det er vanskelig å få med seg mye fart ut, men når alt klaffer er det en veldig morsom bane, sier han. 

Runden på Lydden Hill er den andre i årets internasjonale RX2-sesong. Den første gikk i Belgia for snaue to uker siden, og der havnet Evjen til slutt på en tiendeplass etter en miss i semifinalen.

– Det var en del rusk som ødela litt i Belgia, men jeg fikk vist at jeg hadde tempoet inne. Denne helgen satser jeg på å få luket bort alle småfeil, og da er jeg sikker på at jeg kan kjempe helt i toppen, sier Evjen. 

De tre første innledende omgangene kjøres lørdag, og søndag er det klart for fjerde omgang, semifinaler og finale. NRK1 viser rallycross, inkludert finalen i RX2, fra klokken 15.00 søndag 28. mai.