Evjen klar for finale i Åre

RallyX On ice, Piteå, SM Veckan

Fredag går årets siste runde i Rally X on Ice av stabelen i svenske Åre, og Sondre Evjen håper å avslutte vintersesongen med stil.

Sondre Evjen fra NMK Gol har debutert i rallycross denne vinteren etter en rekke sterke resultater i bilcross de siste årene. Han overbevise med sterk kjøring i debuten i Piteå, imponerte stort med en femteplass i Sälen og skuffet litt på hjemmebane i Trysil. Nå er det finalen i Åre som venter.

– Det var veldig stang ut i Trysil, opplevde jeg. Mye uflaks og litt manglende fokus fra meg. Nå er målet å komme tilbake til det nivået jeg viste at jeg var på i Sälen, sier Sondre Evjen.  Etter tre av fire løp i Rally X on Ice ligger Sondre Evjen på en tolvteplass av nitten førere i mesterskapet. Med en finaleplass i Åre er en topp 10-plassering innenfor rekkevidde.

– Jeg må ha fullt fokus fra første meter, og samtidig beholde roen underveis. Klarer jeg det er en finale mulig, sier Evjen. Det er Alexander Westlund, Kevin Eriksson og Thomas Bryntesson som kjemper om sammenlagtseieren. For Evjens del har disse fire vinterløpene vært en oppvarming til mesterskapet RX Lites som går over hele Europa til sommeren.  Fredagens løp i Åre kan man se direkte på Viasat Motor og Viaplay fra klokken 14.00. Man kan også følge med på www.rallyx.se