Evjen måtte bryte finalen

S_Evjen_16_05_BEL
Tekniske problemer gjorde at finalen ikke gikk som 18-åringen Sondre Evjen hadde håpet, men han er likevel fornøyd med helgen som helhet.

Et stag i bakstillingen på Sondre Evjens RX Lites-bil sørget for at hallingdølen måtte bryte finalen i den tredje EM-runden på Lydden Hill i England. Allerede på den andre av de seks rundene i finalen knakk staget som gjorde det umulig å fortsette for unggutten. Dermed endte han på en sjetteplass i EM-runden.

– Målet var å komme seg til finalen, og det klarte vi jo. Sånn sett er jeg forsåvidt fornøyd med helgen som helhet, sier Evjen som startet finalen fra fjerde startspor.

Farten gjennom helgen var jevnt over god for Sondre, men det manglet litt for å nå opp til de aller beste i klassen.

– Vi har vært oppe blant de beste hele helgen, men ikke matchet tempoet helt. Men vi nærmer oss imidlertid for hvert løp. I semifinalen denne helgen kunne jeg nok kjørt enda litt fortere, men jeg ble hindret av en annen bil, sier han.

Evjen fikk med seg 19 poeng fra Lydden Hill, og nå er han på en sjetteplass i sammendraget med 52 poeng. Franske Cyril Raymond leder mesterskapet med 75 poeng. Franskmannen vant også helgens runde foran Evjens teamkamerat Thomas Bryntesson og svenske Simon Olofsson. 

Neste post på programmet for Sondre er det nordiske mesterskapet som går av stabelen i Arvika før EM tar turen til Norge og Lånkebanen utenfor Trondheim andre helgen i juni. Da skal alt være i orden med bilen, og Evjen satser på å kunne kjempe om pallplasseringene på hjemmebane.

– Det har vært litt småfiks på bilen som vi kanskje skulle gjort noe med tidligere, men dette er også en læringsprosess for oss. Før EM-runden på Lånke skal alt være i orden, og jeg må jo innrømme at jeg har lyst på en pokal, avslutter Evjen.