Evjen nære finaleplass i Canada

Da rallycross-sirkuset tok turen til Canada var det bare noen tideler som skilte Sondre Evjen fra en finaleplass.

For første gang ble det i helgen kjørt en tellende runde i RX2-klassen sammen med rallycross-VM i Canada. Tidligere har RX2-klassen kun kjørt i Europa, men i år kjøres det i både Canada og Sør-Afrika.

Evjen kjørte inn til en fjerdeplass i sin semifinale – snaut fire tideler etter tredjeplassen. Kun de tre beste i semifinalene får plass i finalen, og dermed var pallplassen han hadde som mål ikke mulig.

– Jeg fikk ikke en optimal start i semifinalen, og da ble det vanskelig. I løpet av semien fikk jeg opp tempoet, men det var litt for sent til at jeg klarte å komme meg forbi, sier Evjen etter løpet.

Gjennom helgen leverte Evjen jevnt gode tider i flere av de innledende omgangene. I den første og tredje omgangen ble han nummer fire av 14 startende, og i den fjerde omgangen ble Sondre nummer seks. Den andre omgangen ble vesentlig tregere enn for mange av konkurrentene, da det begynte å regne rett før heatet startet. Dermed ble Evjen nummer 13 i denne omgangen.

– Alt fungerte som det skulle, og jeg leverte gode rundetider gjennom hele helgen, så det er jeg i utgangspunktet fornøyd med. Jeg var også eneste nordmann i semifinalen, så jeg får ta med meg det positive, sier han.

Positivt var det også å kjøre utenfor Europa for første gang. I Trois Rivieres, like nord for Montreal, har man arrangert gateløp i racing siden 1967, og mange store mesterskap har kjørt i bygatene.

– Det er et sted med mye historie, og det har vært mye publikum. Det å kjøre her i Canada har vært en opplevelse, sier Evjen.

Løpet ble vunnet av franske Cyril Raymond, som også leder mesterskapet sammenlagt. Evjen ligger på en syvendeplass sammenlagt i mesterskapet etter helgens runde.

Nå retter han fokuset mot den neste runden i mesterskapet som går av stabelen i Frankrike 1. September.

– Det er bare å nullstille seg og gjøre seg klar til neste runde. Vi kjørte ikke i Frankrike i fjor, og Lohéac-banen er velkjent i rallycrossverdenen. Det er et løp jeg gleder meg veldig til, avslutter Evjen.

Resultat Canada

1. Cyril Raymond (FRA)
2. Guillaume De Ridder (BEL)
3. Tanner Whitten (USA)
4. Vasiliy Gryazin (LVA)
5. Simon Olofsson (SWE)
6. Dan Rooke (GBR)
7. Sondre Evjen (NOR)
8. William Nilsson (SWE)
9. Andreas Bäckman (SWE)
10. Jessica Bäckman (SWE)
11. Sandra Hultgren (SWE)
12. Cole Keatts (USA)
13. Glenn Haug (NOR)
14. Thomas Holmen (NOR) 
15. Guerlain Chicherit (FRA)
16. Simon Wågø Syversen (NOR)
17. Anders Michalak (SWE)

Mesterskapstabellen

1. Cyril Raymond (FRA) 138 p
2. Dan Rooke (GBR) 124 p
3. Guillaume De Ridder (BEL) 89 p
4. Tanner Whitten (USA) 83 p
5. William Nilsson (SWE) 75 p
6. Simon Olofsson (SWE) 72 p
7. Glenn Haug (NOR) 63 p 
8. Sondre Evjen (NOR) 59 p 
9. Vasiliy Gryazin (LVA) 51 p
10. Andreas Bäckman (SWE) 49 p

Fullstendig resultat finnes her!