Evjen ønsker revansje i Belgia

S_Evjen_16_05_2
Premieren i RX Lites gikk ikke som Sondre Evjen hadde håpet på forhånd. Nå ønsker 18-åringen fra Hallingdal å revansjere seg i den belgiske runden til helgen.

Årets første EM-runde i rallycross på tyske Hockenheim ble preget av tekniske problemer og mye «stang ut» for Sondre Evjen. Denne helgen starter han med blanke ark da sirkuset har forflyttet seg til Belgia og Circuit Jules Tacheny i den lille byen Mettet.

– Jeg kjenner ikke banen fra før, men jeg har forberedt meg godt. I Hockenheim fikk  jeg det ikke til å stemme og jeg var ganske nervøs. Nå har jeg et løp bak meg, og jeg vet fra i vinter at jeg har tempoet til å kjempe i toppen. Målet er igjen en finaleplass, sier Sondre Evjen.
I vinter deltok Evjen i Rally X On Ice med den samme bilen han kjører nå. Mange av toppførerne var de samme, og der hadde han en femteplass i Sälen som beste resultat.

– Jeg vil si nivået i EM er ganske likt som det i vinter. Men for å lykkes i denne sporten må alt klaffe. Min kjøring, det tekniske og ikke minst hva konkurrentene gjør på banen. Jeg var uheldig sist og ble påkjørt. Nå håper jeg å unngå det, få gode startposisjoner og gode starter.
Det var Evjens teamkamerat i JC Raceteknik, Thomas Bryntesson, som vant løpet på Hockenheim, og han leder derfor også sammenlagt. Helgens kjøring starter med trening og innledende heat lørdag, før det er klart for semifinaler og finaler søndag fra klokken 14.00.
Det er sending på NRK1 søndag fra klokken 14.00, og resultater kan også følges på www.rallycrossrx.com