Evjen torpedert fra seier

S_Evjen_16_05_BEL
Sondre Evjen var på vei mot en sensasjonell seier i RX Lites-klassen under helgens rallycrossløp i belgiske Mettet, da han ble påkjørt av en konkurrent.

 

Sondre Evjen kjører i år sin første sesong i rallycross, og har tatt opp kampen mot de største talentene i Europa i RX Lites-klassen. Etter en vanskelig debut på Hockenheim forrige helg, slo Evjen tilbake i Belgia denne helgen med strålende kjøring.

 

Han kjørte fort i de innledende omgangene, vant sin semifinale og startet fra første rad i finalen. Det så lenge ut som kampen om seieren skulle stå mellom Thomas Bryntesson og Evjen, og det var Evjen som gikk først i alternativsporet.

 

– Jeg vet ikke om jeg kunne slått Thomas i dag, men andreplassen var i hvert fall min. Men så ble jeg påkjørt av en konkurrent, og jeg ødela bilen. Jeg klart å komme meg i mål på en fjerdeplass, men det var surt det som skjedde, forklarer 18-åringen fra Hallingdal.

 

Hans mentor, tre ganger Europamester Sverre Isachsen, var også på plass. Og han er ikke i tvil:

 

– Sondre hadde vunnet dagens løp. Vi hadde kontroll, men så ble han torpedert. Det er dessverre en del av rallycross, og vi må ta med oss det positive. Kjøringen var fantastisk hele helgen, forklarer Isachsen.

 

Også Sondre Evjen er fornøyd med helgens kjøring, til tross for den kjedelige avslutningen.

 

– Målet var finale, og det klarte vi. Og jeg hadde blitt nummer en eller to uten påkjørselen. Jeg kan ikke være noe annet enn fornøyd med det. Nå bretter vi opp ermene, og gjør oss klare for det neste løpet på Lydden Hill om to uker.

Alle resultater finnes på www.rallycrossrx.com