Eyvind Brynildsen fornøyd med VM-åpningen

brynildsenswe_470.jpgEyvind Brynildsen (22) fra KNA Varna og kartleser Cato Menkerud endte på en 5. plass i S-WRC i helgens Rally Sweden. Det var en plassering Skoda-duoen var rimelig godt fornøyd med.

-Jeg sa før løpet at jeg skulle kjøre for seier, og slik sett er vel ikke femteplass det vi håpet på. Men vi hadde en avkjøring på tredje fartsetappe som kostet oss nesten tre minutter, og deretter hadde vi to punkteringer. Slikt straffer seg, sier Brynildsen som kjører en Skoda Fabia S2000.

Han innledet den svenske VM-runden imponerende med en andreplass på den første publikumsetappen på Färjestad Travbane i Karlstad torsdag kveld. Foran flere tusen tilskuere, blant disse mange norske, ble han kun slått av hjemmefavoritt Per-Gunnar Andersson, som også vant klassen til slutt.

Men til tross for god start torsdag, ble fredag formiddag vanskeligere. Avkjøring og to punkteringer sendte KNA-duoen ut av tetkampen. Etter hvert vant de imidlertid tre av de 21 fartsetappene blant VM-førerne i Super2000-klassen. Spesielt på lørdag formiddag var det god flyt for Brynildsen og Menkerud.

-Det ble et vanskelig løp på grunn av grus i veiene og dermed mye dekkslitasje. men på lørdag formiddag var vi heldige med et dekkbytte, og da var vi raskest, sier Brynildsen. Jevnt over var han godt fornøyd med både kjøringen og bilen.

-Cato og jeg har ikke kjørt så mange løp sammen ennå, men nå fikk vi mange mil i bilen og samarbeidet er nå perfekt. Kjøremessig er jeg også fornøyd. Vi vinner etapper innimellom, og er med i toppen. Men jeg kjenner også at jeg fortsatt har en del å gå på når det gjelder det å bli skikkelig vant med bilen, mener Eyvind Brynildsen, som hadde noen fantastiske dager i Sverige.

-Bortsett fra at det var mye grus, så det var det et flott løp i nydelig vær og med et stort publikum. Ekstra morsomt at det er så mange nordmenn på plass. Enkelte steder var det enormt mye norske flagg. Slikt er hyggelig.

Neste løp for Brynildsen og Menkerud er andre VM-runde i Mexico om tre uker. Da skal det kjøres på grus, et underlag Brynildsen var suveren på i siste VM-runde i Wales i fjor.

cato_eyvind_500.jpg

Resultater S-WRC, Rally Sweden
1. Per-Gunnar Andersson/Anders Fredriksson, Sverige, Skoda Fabia S2000, 3t 21min 39,3sek
2. Janne Tuohino/Markku Tuohino, Finland, Ford Fiesta S2000, +57,3
3. Martin Prokop/Jan Tomanek, Tsjekkia, Ford Fiesta S2000, +2min 56,4sek
4. Patrik Sandell/Emil Axelsson, Sverige, Skoda Fabia S2000, +4.40,1
5. Eyvind Brynildsen/Cato Menkerud, Norge, Skoda Fabia S2000, +4.58,0
6. Bernardo Sousa/Nuno R. Da Silva, Portugal, Ford Fiesta S2000, 7.15,6

Poengstilling S-WRC
1. Per-Gunnar Andersson, 25
2. Janne Tuohino, 18
3. Martin Prokop, 15
4. Patrik Sandell, 12
5. Eyvind Brynildsen, 10
6. Bernardo Sousa, 8