Eyvind Brynildsen i WRC-bil

e_brynildsen_500.jpgIngen fylker i verden vil kunne hamle opp med Østfold i WRC-klassen under årets Rally Sweden som kjøres både i Norge og Sverige. Etter at Eyvind Brynildsen har skiftet klasse stiller ikke mindre enn fire østfoldinger i Ford Fiesta WRC i årets andre VM-runde.

Eyvind Brynildsen fra Våler i Østfold har gjort en avtale med Adapta AS som er bygget opp rundt naboen Mads Østberg, og stiller med en fullblods Ford Fiesta WRC under den norsk/svenske VM-runden 9.-12. februar. Brynildsen var opprinnelig påmeldt med en Skoda Fabia S2000, men har fått godkjent klassebyttet.

Med brødrene Petter og Henning Solberg fra Spydeberg samt Mads Østberg i tillegg er det dermed et slagkraftig Østfold-lag som stiller på start i Karlstad torsdag 9. februar og på etappene som kjøres ved Kongsvinger dagen etter. Av de 21 WRC-førerne som stiller start kommer altså nær en femtedel fra Østfold.
Petter Solberg innledet årets sesong meget sterkt med 3. plass i Rally Monte Carlo der han gjorde debut som fabrikksfører for Ford, og regnes nå som en av favorittene på de norske og svenske rallyveiene.

-Jeg må si jeg er meget imponert over bilen. Den er skikkelig rask, og den passer min kjørestil perfekt. Jeg har forstått det slik at Forden enda bedre på grus og snø enn på asfalt, så jeg kan nesten ikke vente med å komme meg på veiene i Norge og Sverige i neste runde, sier Petter Solberg.

Henning Solberg kjørte også Rally Monte Carlo og endte på 13. plass, mens Mads Østberg og Eyvind Brynildsen lader opp med løp hjemme i Norge. Østberg har kjørt første NM-runde Mountain Rally og kjører Rally Elverum førstkommende lørdag før han stiller i KNA Rally Finnskog 4. februar. Eyvind Brynildsen kjører Rally Elverum i en Mitsubishi Lancer på lørdag, og får sitt første løp i WRC-bil på Finnskogen lørdagen etter. Dit kommer også Citroëns nye fører og vinner av Rally Sweden i fjor, Mikko Hirvonen, for å teste sin nye bil på snø og is.

aasen_engan_500.jpg
Wild card for Aasen
Marius Aasen og hans kartleser Veronica Engan får kjøre om VM-poeng i SWRC-klassen i Rally Sweden. De er ikke påmeldt i VM-serien for S2000-biler, men har fått såkalt wild card av arrangøren slik at de kan kjempe om VM-poeng allikevel. De kjører en Ford Fiesta S2000. At en norsk fører får en slik mulighet understreker det svensk/norske samarbeidet rundt VM-runden.

En hel dag i Norge
En hel dagen av årets Rally Sweden vil bli kjørt i Norge. Fredag 10. februar krysser deltagerne grensen. Løpets andre fartsetappe, Mitandersfors, starter i Sverige og har innkomst i Norge. Når den kommer in i Norge skal det kjøres på deler av den kjente Varaldskogen-etappen fra Rally Finnskog. På svensk side går etappen like utenfor husveggen på Petter Solbergs herregård. Etappen er totalt 27,07 km og det aller meste av etappen ligger på norsk jord.

SS3 og SS6 Opaker
Opaker-etappen ble en suksess under Rally Norway. Etappen har en sving ute på jordet ved Opaker Gård der det er fine publikumsmuligheter. Etappen er 20,17 km lang, og stater ved vei 210 på vestsiden av Glomma sør/vest for Kirkenær. Det kjøres på ganske smal e skogsveier enkelte steder, men det er også raske partier.
SS4 og SS7 Kirkenær
Etappen langs flomvollen mellom vei 20 og Glomma i Kirkenær med en kjempesuksess i Rally Norway. I 2007 var det 25 000 tilskuere på plass, og så mange har aldri tidligere eller senere vært samlet på Kirkenær. Veien det kjøres på faktisk bygd kun for rally, og var ganske gjengrodd før årets løp. Men en iherdig innsats av lokalbefolkningen gjorde at veien igejn ble klar for rally. Etappen er 7,1 km lang.
SS5 og SS8 Finnskogen
Også en klassiker fra Rally Norway. Etappen ligger mellom Kirkenær og Svullrya. Kjøres fra nord mot sør, og starter ved Skasenden tett inntil vei 201. Etappen er 20,97 km lang. Det er fint for publikum i sørspissen av Frysjøen.

Service på Kongsvinger
Etter at Finnskogen er kjørt første gang er det remote service på Rådhusplassen i Kongsvinger sentrum. Det er en kjent rallyplass der start og mål i Rally Finnskog har vært mange ganger. På en remote service er det ikke mye man har mulighet til å gjøre. Kun små justeringer og reparasjoner samt dekkbytte.

-Jeg håper det blir folkefest som det var under Rally Norway i 2007, sier Petter Solberg som lover at han skal være med å kjempe om seieren.
-Jeg er ikke med på dette for moro skyld. Nå sitter jeg i en fabrikksbil, og alle forutsetninger for suksess er til stede, sier Petter.
Totalt vil det være norske førere og kartlesere i 12 av de 53 deltagerbilene fra totalt 25 nasjoner. I startfeltet finnes ikke det ikke mindre enn 11 tidligere verdensmestere. Det vil med andre ord være høy kvalitet på startfeltet norske tilskuere kan oppleve på Kongsvinger fredag 10. februar.

Norske deltagere
Petter Solberg (NOR)/Chris Patterson (GBR), Ford Fiesta WRC
Mads Østberg (NOR)/Jonas Andersson (SWE), Ford Fiesta WRC
Henning Solberg (NOR)/Ilka Minor (AUT), Ford Fiesta WRC
Eyvind Brynildsen (NOR)/Timo Alanne (FIN), Ford Fiesta WRC
Andreas Mikkelsen (NOR)/Ola Fløene (NOR), Skoda Fabia S2000
Marius Aasen (NOR)/Veronica Engan (NOR), Ford Fiesta S2000
Pontus Tidemand (SWE)/Jørgen Nordhagen (NOR), Skoda Fabia S2000
Anders Grøndal (NOR)/Trond Svendsen (NOR), Subaru Impreza (Gr. N)
Jim Roger Haugom (NOR)/Stig Rune Skjærmoen (NOR), Subaru Impreza (Gr.N)
Stein-Erik Brynildsen (NOR)/Vemund Leivestad (NOR), Mitsubishi Lancer Evo IX (Gr.N)
Frank Tore Larsen (NOR)/Torstein Eriksen (NOR), Ford Fiesta R2
Steve Røkland (NOR)/Kim Hjalmarsen (NOR), Ford Fiesta R2

TIDSSKJEMA FREDAG 10 FEBRUAR
SS 2 MITANDERSFORS 08:04
SS 3 OPAKER 1 09:28
SS 4 KIRKENÆR 1 10:03
SS 5 FINNSKOGEN 1 10:38
REMOTE SEVICE KONGSVINGER 11:44
SS 6 OPAKER 2 12:48
SS 7 KIRKENÆR 2 13:23
SS 8 FINSSKOGEN 2 13:58
SS 9 TORSBY 16:05
SS 10 KARLSTAD SUPER SPECIAL STAGE 2 19:20