Eyvind Brynildsen kjører ikke NM-finalen

brynhilsen1009austw019_500.jpgEyvind Brynildsen (21) har mulighet til å ta NM-sølv i rally, men KNA-føreren kommer ikke til å delta i Rally Hedemarken førstkommende lørdag.

-Det er beklagelig, men det er summen av flere uheldige omstendigheter som gjør at jeg ikke kommer til start. Det viktigste er en kombinasjon av at jeg rett og slett ikke har tid nok til å forberede meg, og en økonomisk vurdering, sier Eyvind Brynildsen.

Andreas Mikkelsen er allerede klar som norgesmester i gruppe N over 2000 ccm. Brynildsen ligger på en 3. plass, kun ett poeng bak Martin Stenshorne foran NM-finalen i Hedmark.

-I utgangspunktet skulle vi kjørt den samme Skoda Fabia S2000 som vi også skulle kjørt Rally Larvik med. Men når jeg ikke har mulighet til å ta NM-tittelen valgte vi å spare Skodaen og heller kjøre de to VM-rundene i Spania og Wales. Derfor var det meningen å kjøre Rally Hedemarken i min Mitsubishi, men dessverre er det sykdom både blant mine servicefolk og på jobben min. Derfor må jeg i så fall jobbe hele natt til fredag med bilen for å få den klar, og vil ikke akkurat være opplagt til gjennomkjøringen på fredag. I tillegg har ikke min faste kartleser Denis Giraudet mulighet til å være med, og til sist er det et spørsmål om økonomi.

Eyvind Brynildsen vil imidlertid være tilstede under en minnemarkering for den ti år gamle jenta som omkom under Rally Larvik i forbindelse med starten på Rally Hedemarken.
Brynildsen har fortsatt mulighet til å ta VM-medalje i klassen Production (PWRC). Rally Spania teller ikke i VM for denne klassen, men Wales Rally blir helt avgjørende for om Brynildsen vil kunne sikre en VM-medalje. I så fall blir han den eneste norske rallyføreren ved siden av Petter Solberg som noen gang har gjort det.
Rally Spania kjøres 2.-4. oktober, mens Wales Rally kjøres 22.-24. oktober.