Eyvind Brynildsen kjører Rally Spania

skoda_2_500.jpgEyvind Brynildsen (21) har bestemt seg for å kjøre årets to siste VM-runder i rally med Skoda Fabia S2000, en bil han debuterte med i Rally Larvik.

Rally Larvik endte tragisk for alle, også for KNA-føreren Eyvind Brynildsen og hans franske kartleser Denis Giraudet.

-Planen var at vi skulle kjøre Skoda i Larvik, i NM-finalen på Hamar og i VM-finalen i Wales. Nå har jeg ikke lenger mulighet til å ta NM-tittelen og endrer planene, sier Brynildsen. Han kommer ikke til å kjøre Skoda i Rally Hedemarken, men avslutter kanskje sesongen her hjemme i en Subaru Impreza Sti cup-bil.

-Vi velger heller å kjøre neste VM-runde på asfalt i Spania med Skoda. Deretter kjører vi også grusløpet Canbrian Rally som en test foran VM-avslutningen i Wales, sier Brynildsen videre. I likhet med mange andre norske rallyførere har han de siste dagene slitt med inntrykkene etter den tragiske dødsulykken i Rally Larvik. Brynildsen og hans kartleser Denis Giraudet startet to minutter etter ulykkesbilen og var av de første på ulykkesstedet.

-Det var forferdelig å oppleve at vi var maktesløse vitner til det som skjedde. Det er dypt tragisk, og jeg tenker hele tiden på familien til den omkomne, og på våre venner og konkurrenter som satt i ulykkesbilen. Men samtidig må vi se fremover, sier Eyvind Brynildsen.

Han fikk kjørt første etappe på om lag 3,5 km i Larvik, og var svært fornøyd med bilen.

-Den var utrolig bra, så jeg gleder meg til å komme bak rattet igjen.

Brynildsen har fortsatt mulighet til å ta NM-sølv i gruppe N, og han er også med i kampen om VM-medalje i samme klasse. Rally Spania teller ikke i VM for gruppe N, men Wales Rally blir helt avgjørende for om Brynildsen vil kunne sikre en VM-medalje. I så fall blir han den eneste norske rallyføreren ved siden av Petter Solberg som noen gang har gjort det.