Eyvind Brynildsen mistet VM-medaljen

brynildsen_gb_07_500.jpgEyvind Brynildsens flotte innsats i helgens Rally Storbritannia, som ga seier i PWRC-klassen og VM-bronse, er snudd til enorm skuffelse. Etter en teknisk etterkontroll ble Eyvind utelukket fra løpet.

Under kontrollen ble det avdekket at det var bremsecallipere på bilen som ikke var i henhold til det som er klasset for bilen, en Skoda Fabia S2000. Juryen var av den mening at det ikke ga Brynildsen noen konkurransemessige fortrinn, men valgte allikevel å utelukke ham fra løpet.
I følge Brynildsens ingeniør, Yannick Willocx, har teamet fått calliperne fra Skoda.

Sterkt fra start

-Jeg føler at vi ikke har noe tape, men alt å vinne, sa Eyvind Brynildsen før start i helgens VM-avslutning i Wales. Det levde han til fulle opp til. Da han sammen med sin franske kartleser Denis Giraudet fløy frem med sin Skoda Fabia S2000, var det ingen konkurrenter som kunne følge Brynildsen. Han tok en suveren seier, med over to minutters margin. Men sent søndag kveld skulle altså gleden bli snudd til skuffelse, da juryen valgte å utelukke den norske vinneren.

Fr dette hadde altså Eyvind vært suveren, og han får ikke fullrost bilen han kjørte i Wales.

-Bilen er bare helt fantastisk. Det er bare å kjøre midt veien så kommer tidene av seg selv. Bilen er utrolig effektiv. Jeg har aldri vært borti noe lignende. Det flyter på og følelsen er bare helt enorm, mener Brynildsen.

-Vi åpnet knallhardt. På fredag formiddag tok jeg i alt det jeg maktet, men da vi hadde en ledelse på 40 sekunder etter de fire første etappene roet vi litt ned. Men forspranget bare fortsatte å øke. På lørdag og ettermiddag og i da har vi bare kontrollert det hele, sier Brynildsen som selvfølgelig er overlykkelig over årets VM-medalje.

-Det er bare Petter Solberg og meg i Norge som har VM-medalje i rally, så det er klart jeg er stolt og også svært takknemlig overfor alle som har bidratt til at dette har vært mulig.

Eyvind Brynildsen tok kommandoen totalt allerede fra start i Rally Storbritannia på lørdag. han vant åpningsetappen med 5 sekunders margin til Martin Prokop. Han vant også tredje og fjerde etappe, og da de fire første etappene var unnagjort hadde han allerede en fantastisk ledelse på hele 41 sekunder til tsjekkeren Prokop. Etter fredagens kjøring hadde han 57 sekunders margin til svenske Patrik Sandell som da var oppe på andre plass.

På lørdag var KNA-føreren enda mer suveren. Da andre dags etapper var unnagjort hadde han 2 minutter og 14 sekunders ledelse til Martin Prokop. På avslutningsdagen (søndag) kunne mossingen dermed kontrollere det hele. Ingen kunne ta inn Brynildsens store forsprang, og var 2,08 foran Prokop i mål.

Verdensmester ble Armindo Arujo fra Portugal som var klar mester allerede før helgens finale. MArtin Prokop tok sølvet, mens bronsen etter hvert havnet hos Nasser Al-Attitha fra Quatar. Eyvind endte på en 6. plass.
Totalt ble det kjørt 16 fartsetappene på til sammen 348,3 km i helgens VM-løp. Basen var i Cardiff og målseremonien på Roald Dahls Plass.