Eyvind Brynildsen satser alt i Sverige

eyvind-brynildsen_mountain-rally_500.jpg-Det kommer til å bli en knallhard kamp om seieren, og jeg kommer til å satse flat out fra start. Det sier en offensiv Eyvind Brynildsen (22) fra KNA Varna foran Rally Sweden der han stiller til start med en Skoda Fabia S2000.

Østfold-gutten skal delta i årets VM for S2000-biler, og når første løp starter fra Karlstad torsdag kveld er det seier som er målet for Brynildsen og hans kartleser Cato Menkerud som kjører for KNA Varna.

-Det blir hardt. Det er fem-seks førere i klassen vår som kan stå på toppen av pallen på søndag. Vi har akkurat like gode forutsetninger som de andre, og er godt forberedt, så vi kjører for seier, sier Brynildsen. Han har vist at han kan hamle opp med alle konkurrentene sine tidligere. Senest i fjorårets VM-avslutning i Wales der ingen hang på tempoet til Skoda-føreren.
-Vi har kjørt to vinterløp med bilen hjemme i Norge, så jeg er blitt mye bedre kjent med den nå enn jeg var i fjor. Den fungerer perfekt på vinterføre, så det er ikke materiellet det skal stå på i Sverige.

Det kan imidlertid gå hardt utover dekkene og spesielt piggene, for det er ventet å bli mye grus på rallyveiene i Värmland.

-Det har ikke vært noe mildvær i vinter, så det er ikke noe issåle. Men slik har det vært også i løpene i Norge i år, og slik er det bare. Men det kommer nok til å bli tøft for dekkene. Bortsett fra det så kommer det til å være ypperlige forhold, sier Brynildsen videre. Sammen med kartleser Cato Menkerud har han vært gjennom løypa og laget såkalte noter de to siste dagene.

Eyvind Brynildsen har kjørt Rally Sweden tre ganger tidligere, i 2006, 2007 og 2008. Han beste plassering kom i 2007 da han endte på 4. plass i gruppe N og 18. plass totalt i VM-løpet.

Super 2000 er en voksende klasse for firehjulsdrevne rallybiler med toliters motorer uten turbo. Klassen har VM-status for første gang i år, under betegnelsen S-WRC. I tillegg til Sverige skal Brynildsen og Menkerud kjøre i Mexico, Jordan, Portugal, Tyskland, Frankrike og Storbritannia. De kjører fro det belgiske teamet Rene Georges Rally Sport. Bilen Brynildsen og Menkerud kjører er en Skoda Fabia S2000. Den har en firesylindret, 16-ventilert motor som yter 270 HK og har et dreimoment på 245 Nm. Det er en sekstrinns sekvensiell girkasse fra anerkjente X-track i bilen.

Fra neste år vil det være S2000 som blir basis for det som blir toppklassen i rally, WRC. Da vil bilene ha en 1600 ccm turbo-motorer, men ellers være slik som dagens S2000.

Rally Sweden er nærmest som et løp på hjemmebane for norske rallyførere. Tusenvis av nordmenn valfarter til de kjente fartsetappene i Värmland. Løpet starter med en publikumsetappe inne på Färjestad Travbane torsdag kveld. På fredag setter deltagerne kursen nordover. De fleste fartsetappene kjøres i området rundt Hagfors. Løpets serviceplass er på flyplassen i Hagfors. I alt skal det kjøres 21 fartsetapper på til sammen 345,15 km. Siste etappe kjøres i et skianlegg i Hagfors, og sendes direkte på Viasat Sport på søndag.