Eyvind Brynildsen vant i Rally Spania

brynildsen_esp_02_460.jpgRallyføreren Eyvind Brynildsen (21) var som en guttunge på Julekvelden da han kjørte inn til seier i Production-klassen under helgens Rally Spania.

Eyvind Brynildsen fra KNA indre Ytre Østfold tok dermed sin første seier i et VM-løp, og ikke nok med det. Det var også Skodas første seier med Fabia S2000 i et VM-rally på asfalt.

-Dette har vært bare helt utrolig. Bilen er fantastisk, og det har gått bare bedre og bedre etter hvert som jeg har lært meg mer og mer om denne bilen. Jeg tror aldri jeg har vært med på noe morsommere enn dette, sier Brynildsen som til slutt var 21 sekunder foran nærmeste konkurrent i sin klasse i den spanske VM-runden like sør for Barcelona.
Løpet var det første for Brynildsen og hans franske kartleser Denis Giraudet for teamet René Georges Rally Team fra Belgia, og i en Skoda Fabia S2000.

-Bilen er helt rå. Bortsett fra noen bremseproblemer på fredag har vi ikke hatt problemer. Men jeg har jobbet hardt med kjørestilen min. Det er stor forskjell fra min egen Mitsubishi. Jeg har måttet legge av meg høyrebremsing, og jeg har måttet jobbe hardt med å gire på rette turtall. Innbremsinger og sporvalg er også forskjellig, sier KNA-føreren videre.
Han åpnet noe forsiktig på fredag, men har hatt en enorm progresjon gjennom de tre dagene han har kjørt i Spania. Totalt i løpet endte han så høyt som på en 13. plass, og hadde førere med WRC-biler bak seg på listen.

-Det har gått bedre og bedre, og på søndagens siste etapper følte jeg at vi virkelig fikk brukt bilen skikkelig. Nå gleder jeg meg til siste VM-runde i Wales. Det er da det virkelig gjelder, sier Brynildsen. Da skal han kjempe om en VM-medalje, og han kan bli den første nordmannen ved siden av Petter Solberg som har tatt medalje i rally-VM.

-Det blir spennende, men det blir også hardere konkurranse enn her. Rally Spania talte ikke med i VM for vår klasse. I Wales skal vi også kjøre på grus, men normalt er jo det en fordel for meg, sier Brynildsen som også er i ferd med å planlegge 2010-sesongen midt i avslutningen av årets sesong.

-Slik det ser ut nå så er den nye World Cup for S2000-klassen det mest attraktive. Nå har jeg bevist at jeg kan kjøre fort på asfalt, og vi har stadig kontakt med flere team med tanke på neste år.

Rally Spania ble kjørt på asfalt, og ble innledet med startseremoni torsdag kveld. På fredag startet fartsetappene, og totalt ble det kjørt18 etapper. Løpet hadde sin base i feriebyen Salou på Costa Daurada-kysten, sør for Barcelona. Etappene ble kjørt i Tarragona-regionen.

De 18 fartsetappene var totalt 353,6 km lange. Løpets lengste etappe var hele 38,27 km lang, og ble kjøret to ganger på søndag.
Om to uker kjører Brynildsen og Giraudet Cambrian Rally i Wales med same bil, og siste VM-runde, Wales Rally, kjøres 22.-25. oktober.