Eyvind og Cato kjempet seg til 2. plass

brynildsen_menkerud_jordan_470.jpgMed kun forhjulsdrift det meste av løpet, kjempet Eyvind Brynildsen (22) seg til en fantastisk andreplass i VM-klassen for S2000-biler i Jordan Rally med sin Skoda Fabia. Dermed holder han seg inne i kampen om årets VM-tittel.

Les også: Petter nærmer seg VM-toppen
 

Jordan Rally ble et meget krevende løp for førerne med S2000-biler. Det var kun en av førerne i klassen som kom seg helskinnet gjennom alle fartsetappene. Spanske Xavier Pons kunne dermed innkassere seieren, selv om kun vant tre av de 21 fartsetappene. Kampen om å komme seg helskinnet gjennom ble viktigere enn kampen mot klokka til tider. Med andreplass kan Brynildsen fortsette Påskefeiringen som andremann i VM-sammendraget.

-Det ble et hendelsesrikt løp for de fleste, og jeg er kjempeglad for å ha fått med meg andreplass og 18 poeng herfra etter alle problemer vi har hatt. Jeg hadde håpet på seier, men slik ting utviklet seg var dette maksimalt av hva vi kunne få med oss, sier en sliten Eyvind Brynildsen fra KNA Varna. Tre dager i varme og støv i Jordan med en bil som har vært trøblete har tatt på kreftene både for Eyvind og kartleser Cato Menkerud.

Allerede på den tredje av de 21 fartsetappene fikk Skoda-duoen problemer.
-Jeg merket at det var noe med den bakre differensialen allerede på shake down på onsdag, men på tredje etappe torsdag slo den seg helt vrang. Vi mistet nærmest all drift på bakhjulene. Der det gikk rett frem og var godt feste hadde vi 25 % drift, men i svinger og på løse partier hadde vi kun forhjulsdrift resten av løpet, kan Brynildsen fortelle. Som om ikke det var nok røk også dynamoen foran siste etappe torsdag, slik at de ikke fikk fullført dagen. Det ga 10 minutters tidstillegg, men de kunne starte igjen på Langfredag.

-Etter hvert fikk neste alle andre mye trøbbel også. De fleste på grunn av litt for tøff satsing. Det var mye stein i veien her, og man skal være forsiktig for ikke å slå i stykker bilen. At de andre fikk trøbbel gjorde at andreplassen vår var ganske så trygg mot slutten, og det var en god følelse. Nå er vi for alvor inne i VM-kampen, og våre neste løp i Portugal og Tyskland ser jeg virkelig frem til, sier Brynildsen videre.

brynildsen_jorda_1_500.jpg
Eyvind Brynildsen og Cato Menkerud fra KNA Varna deltar i den nye VM-klassen for Super 2000-biler. Dette er en voksende klasse for firehjulsdrevne rallybiler med toliters motorer uten turbo. Klassen har VM-status for første gang i år, under betegnelsen S-WRC. I tillegg til Sverige, Mexico og Jordan skal Brynildsen og Menkerud kjøre i Portugal, Tyskland, Frankrike og Storbritannia.

Det var spanske Xavier Pons som vant S2000-klassen i Jordan Rally, og han dermed tatt to seire på rad og er i VM-ledelse med 50 poeng. Både Eyvind Brynildsen og svenske Per-Gunnar Andersson, som tok tredjeplass i Jordan, har 40 poeng.

Resultater S-WRC Jordan Rally
1. Xavier Pons/A Haro, ESP, Ford Fiesta S2000, 4t 10min 9,8sek
2. Eyvind Brynildsen/Cato Menkerud, NOR, Skoda Fabia S2000, +11min 52,0sek
3. Per-Gunnar Andersson/Jonas Andersson, SWE, Skoda Fabia S2000, +18.57,4
4. Nassar Al-Attiyah/Giovanni Bernacchini, QAT/ITA, Skoda Fabia S2000, +21.16,2
5. Patrik Sandell/Emil Axelsson, SWE, Skoda Fabia S2000, +41.40,2
6. Jari Ketomaa/Mika Stenberg, FIN, Ford Fiesta S2000, +54.19,5

Poengstilling S-WRC
1. Xavier Pons, Spania, 25
2. Eyvind Brynildsen, Norge, 40
2. Per-Gunnar Andersson, Sverige, 40
4. Martin Prokop, Tsjekkia, 33
5. Patrik Sandell, Sverige, 22
6. Janne Tuohino, Finland, 18
7. Michael Kosciuszko, Polen, 15
8. Nassar Al-Attiyah, Qatar, 12