Eyvind + Cato = sant!

eyvind_brynildsen_sigdal_460.jpgCato Menkerud (36) blir ny kartleser for rallytalentet Eyvind Brynildsen (21). Sammen skal de kjempe om VM-tittelen i den nye klassen S-WRC i en Skoda Fabia S2000 i årets sesong.

Allerede i neste NM-runde, Mountain Rally på Gol om halvannen uke, sitter de to i samme bil. Før det skal de også kjøre en test i neste uke. Første VM-runde kjører de i Sverige 11.-14. februar.

e_brynildsen_230.jpg-Jeg har hatt noen veldig gode år sammen med Denis Giraudet. Med sin store erfaring har han lært meg masse. Men jeg mener det vil være en fordel for meg å ha en norsk kartleser, så når Cato Menkerud nå ble ledig følte jeg at jeg ikke kunne la denne sjansen gå fra meg. Det kan gå tiår før en annen norsk kartleser av Catos kaliber blir ledig på markedet, sier Eyvind Brynildsen.
cato_menkerud_230.jpg-Jeg er veldig motivert for oppgaven. Eyvind har ambisjoner og en fin innstilling. Han har allerede vist at han er en fører av internasjonalt format, selv om han er ung. Det blir spennende, og jeg ser frem til å være med en topp motivert, ung og ambisiøs fører som har fremtiden foran seg, sier Cato Menkerud.

Cato Menkerud har ikke mindre enn 83 VM-runder bak seg. Allerede i 1994 gjorde han sin VM-debut i Swedish Rally sammen med pappa Helge Menkerud. Han har også kjørt i VM-løp sammen med Birger Gundersen, Petter Solberg og ikke minst Henning Solberg.

-Dette blir en spennende duo for fremtiden. Vi er stolte over at vi nå får et rendyrket KNA-team i den ypperste verdenstoppen. Cato Menkerud har solide røtter i vår klubb, og Eyvind er en av de unge kommende førerne som vi støtter, sier generalsekretær i KNA Jan Beckmann.

Første løp for Brynildsen og Menkerud blir kommende NM-runde på Gol. Deretter er det Rally Sweden og ytterligere seks VM-runder som står på programmet.