Førerfeil av Lindefjell

lindefjell-osterrike.jpgEn førerfeil ødela muligheten for en A-finaleplass for Guttorm Lindefjell under årets 3.EM-runde i rallycross i Østerrike søndag. Nå fungerer både bil og team bra, så da er det på tide å få optimalisert kjøringen.

– Når alt rundt fungerer så bra er det ergerlig at en førerfeil skal ødelegge mulighetene for en topp plassering, men det er viktig å ha fokus på det positive. Derfor velger jeg å se framover, samtidig må jeg fortsette å jobbe med meg selv, sier Guttorm Lindefjell etter 12.plassen i Østerrike i dag.

Etter flere sesonger med til dels store utfordringer kan det være vanskelig å senke skuldrene og fokusere i nuet. Guttorm Lindefjell åpnet med fjerde beste tid på trening i Østerrike, men med ei punktering i 1.omgang måtte han være på offensiven i de neste kvalifiseringsrundene. Det endte med 6.spor i B-finalen, hvor Lindefjell tok kommandoen og ledet da det gjensto en drøy runde til mål. Dermed så det lyst ut for nok en A-finaleplass for Skoda-føreren fra Kvinesdal, men så hektet han i en dekkstabel og mistet det ene hjulet.

– Det var en gedigen førerfeil som fratok meg A-finaleplassen i dag. Jeg beviser nok en gang at jeg har min rett til å kjempe om de øverste plassene, nå må jeg bare jobbe videre med min egen selvtillit, sier Lindefjell, som er nest beste nordmann i EM-sammendraget før neste runde arrangeres i Ungarn førstkommende helg.

Resultater fra 3.EM-runde, SuperCars, Østerrike:
1. Timur Timerzyanov, Citroën DS3, RUS
2. Alexander Hvaal, Cirtoën C4, N
3. Davy Jeanney, Cirtoën C4, F
4. Liam Doran, Citroën DS3 T16 GB
5. Peter Ramler, Seat Leon Mk1/1M, A
6. Peter Hedstrøm, Škoda Fabia Mk2/5J, S
7. Michaël De Keersmaecker, Ford Focus Mk2, B
8. Jos Kuijpers, Ford Fiesta Mk7, NL

Sammenlagt etter 3 av 10 løp:
1. Liam Doran (GB) Citroën DS3 T16 4×4, 37p
2. Alexander Hvaal, (N), Cirtoën C4, N, 34p
3. Timur Timerzyanov, (RUS), Citroën DS3, 33p
4. Kevin Procter,(GB), Ford Focus Mk2, 27p
5. Davy Jeanney, Cirtoën, C4, (F), 25p
6. Tanner Foust (USA) Ford Fiesta Mk7 T16 4×4, 24p
7. Michaël De Keersmaecker (B) Ford Focus Mk2 T16 4×4, 23p
8. Guttorm Lindefjell (N) Škoda Fabia Mk1/6Y T16 4×4, 18p
9. Mats Lysen (N) Renault Clio Mk3 T16 4×4, 17p
10. Marc Laboulle, (F), Citröen Xsara, 15p