Første steg mot VM?

tc13.jpgHelgens siste runde i Le Mans Series på britiske Silverstone er også den første i den helt nye Intercontinental Le Mans Cup, den første verdensomspennende serien for sportsvogner siden 1992. Norske Thor-Christian Ebbesvik er med i det historiske løpet.

-Intercontinental Le Mans Cup er det første steget mot et ordentlig VM for sportsvogner igjen. Da Sportsvogn-VM var på sitt beste på slutten av 80-tallet var det nesten større enn Formel 1, og startfeltet denne helgen er også imponerende. Jeg må jo innrømme at jeg er litt stolt av å kunne være med på dette, sier Thor-Christian Ebbesvik.

26-åringen fra Bergen kjører en Ginetta-Zytek for Team Bruichladdich i LMP2-klassen, sammen med Tim Greaves og Karim Ojjeh. Til tross for at de måtte bryte løpet på Spa i mai (noe som førte til at Ebbesvik skadet ryggen og gikk glipp av 24-timersløpet på Le Mans) ligger de på en femteplass sammenlagt – og har mulighet til å komme på pallen.

-Vi trenger litt flaks for å klare en pallplassering sammenlagt, men det er mulig. Jeg frykter at de med Honda-motorer blir raske på Silverstone, ettersom banen er såpass rask. Men slår vi de andre som kjører med Zytek-motorer som oss, så kan vi kanskje bli topp tre både i helgen og sammenlagt.

Det er duoen Mike Newton og Tommy Erdos som leder LMP2-klassen sammenlagt foran finalen på Silverstone. I LMP1-klassen leder franske Stephane Sarrazin, som kjører for fabrikksteamet til Peugeot. Peugeot stiller med en fabrikksbil denne helgen også, men ettersom løpet også er det første i den nye interkontinentale cupen er også Audi på startstreken med sitt fabrikksteam.

-Den nye verdensserien består i år bare av tre løp. I tillegg til løpet på Silversone kjøres det på Road Atlanta i USA (Petit Le Mans) og på Zuhai i Kina. Vi har ingen planer om å delta i disse løpene, men når serien starter for fullt til neste år håper jeg å være med. Da vil serien bestå av seks løp, hvor blant annet klassikerne 12 timers på Sebring og 24-timersløpet på Le Mans teller med i mesterskapet, forteller Ebbesvik.

Det er ikke klart hva Ebbesvik skal kjøre neste sesong, men i forbindelse med helgens løp på Silverstone skal han ha flere viktige møter med tanke på neste år.

-Jeg har flere tilbud både i LMP1 og LMP2, men som i all annen motorsport dreier dette seg om penger. Målet er jo å kunne kjøre uten å betale for det, men vi får se hvordan det går.

Bergenseren har med seg mange gjester fra sine viktigste samarbeidspartnere på Silverstone i helgen, og kjøringen starter med en fritrening fredag ettermiddag.

-Vanligvis kjører mine teamkamerater mye på fritreningen for å lære seg banene, og jeg får ikke så mye tid til å stille inn bilen. Men denne gangen har de allerede vært på Silverstone på en privat test, og det betyr at jeg får litt bedre tid til å finne det riktige oppsettet. Det kan bli avgjørende, avslutter Thor-Christian Ebbesvik.

Løpet går fra klokken 12.55 til 18.55 på søndag. Eurosport sender både starten og målpassering direkte.