F1-åpning i Australia

f_massa.jpgTil helgen starter årets Formel 1-sesong, og alt ligger til rette for en meget spennende sesongpremiere i Australia. Treningsrundene og kvalifiseringen vises direkte på Viasat Motor, og hovedløpet sendes direkte på Viasat Sport.

– De to siste sesongene i Formel 1 har vært fantastiske, og med årets regelendringer tror jeg det blir enda mer spennende. Jeg kan knapt vente til sesongstart, sier Viasats F1-kommentator Atle Gulbrandsen.Årets sesongstart i Formel 1 er rett rundt hjørnet, og foran denne sesongen har bilene forandret seg radikalt. – Årets F1-biler er kanskje ikke de peneste i historien med sine små bakvinger og store frontvinger, men forhåpentlig vil årets design føre til jevnere racing og flere forbikjøringer. Frontvingen kan til og med justeres av føreren, og mønsterløse slicksdekk vender tilbake til Formel 1 for første gang siden 1996, sier Viasats Formel 1-kommentator Atle Gulbrandsen.

I tillegg innføres såkalt KERS (Kinetic Energy Recovery System). Dette systemet utnytter varme-energien fra bremsene til å lade en liten elmotor. I tillegg til å være F1-sportens miljø-alibi, vil denne teknologien også føre til at hver fører har noen sekunder med ekstra krefter på hver runde.

Etter at Honda trakk seg fra F1 før jul, var man redd for at kun 18 biler skulle stille til start i årets sesong. Men nå er det klart at den tekniske sjefen Ross Brawn viderefører Honda-teamet. Navnet er imidlertid byttet til Brawn GP, og motorene kommer nå fra Mercedes-Benz. Et nytt løp er det også på årets kalender; sesongavslutningen på en kunstig øy utenfor Abu Dhabi. Den eneste nye føreren i år er Sebastien Buemi, som skal kjøre for Toro Rosso.

Australia Grand Prix:
Torsdag 26. mars kl. 02.30 (natt til fredag): Treningsrunde 1. Direkte på Viasat Motor.
Atle Gulbrandsen kommenterer.

Fredag 27. mars kl. 06.30: Treningsrunde 2. Direkte på Viasat Motor.
Atle Gulbrandsen kommenterer.

Fredag 27. mars kl. 04.00 (natt til lørdag): Treningsrunde 3. Direkte på Viasat Motor.
Atle Gulbrandsen kommenterer.

Lørdag 28. mars kl. 06.55: Kvalifisering. Direkte på Viasat Motor.
Atle Gulbrandsen kommenterer.

Søndag 29. mars kl. 07.45: Hovedløpet. Direkte på Viasat Motor/Viasat Sport.
Sendes i redigert opptak på Viasat 4 klokken 17.00.
Atle Gulbrandsen og Thomas Schie kommenterer.