F1-åpning med nye regler

ham vett
Nye og omfattende regler endrer forutsetningene for løpene og åpner for at flere kan hevde seg i toppen. Under treningene så langt har Sebastian Vettels Red Bull-team hatt store vansker med å tilpasse bilen de nye endringene. Sebastian Vettels mangeårige dominans i Formel 1 er med andre ord truet.

Søndag 16. mars klokken 06.30 sender Viasat Motor HD og Viaplay sesongåpningen i Formel 1. Australia Grand Prix i Melbourne er første løp der de ny reglene blir tatt i bruk.

Nye motorer og mindre bensin

Foran årets sesong har Formel 1 gått gjennom de største regelendringene på mange år. Den største endringen er at de gamle 2,4 liters V8-motorene er borte og er blitt erstattet av små 1,6 liters V6-motorer med turbo. Reglene er også endret rundt bensinbruk. Tidligere har førerne hatt tilgang på 160 kilo bensin, i årets sesong har førerne kun tilgang på 100. Dette betyr at teknikerne må utvikle motorer som bruker mye mindre bensin enn tidligere.

Renault sliter

Vettel og andre Renault-team har hatt store problemer med å tilpasse seg de nye reglene. På testløpene i vinter kjørte Renault-bilene vesentlige færre runder enn de andre på grunn av tekniske problemer.

Mercedes kan ha knekt koden

Mercedes virker som de har knekt koden da de var overlegne på testløpene. Dette kan love godt for Lewis Hamilton (Team Mercedes) og danske Kevin Magnussen (Team McLaren) som begge kjører med Mercedesmotor.

– Mitt tips foran sesongen er at Kevin Magnussen kommer til å overraske positivt. Jeg blir ikke overrasket om han vinner løp i sin første sesong. Selv om Red Bull har slitt på vintertestene tror jeg vi skal være forsiktige med å avskrive Sebastian Vettel helt. Men jeg tror ikke han kommer til å kjempe om seier i Australia Grand Prix, sier kommentator i Viasat Motor, Atle Gulbrandsen.

Sendetider Australia Grand Prix Viasat Motor HD og Viaplay:

Natt til fredag 14. mars klokken 02.25: Trening 1

Fredag 14. mars klokken 06.25: Trening 2

Natt til lørdag 15. mars klokken 03.55: Trening 3

Lørdag 15. mars klokken 06.45: Kvalifisering

Søndag 16. mars klokken 06.30: Hovedløp

Australia Grand Prix sendes også i opptak lørdag 15. mars klokken 16.30 og søndag 16. mars klokken 17.00 på Viasat 4 HD.

Følg Viasat Motor HD på Facebook for oppdateringer