F1-bil utstilt på Oslo S og Aker Brygge denne uken

kimi
Det er ikke hverdagskost å oppleve en vaskeekte Formel 1-bil på nært hold i Oslo, men denne uken stilles Kimi Räikkönens Burn-sponsede Lotus ut på

Oslo S og Aker Brygge.

 

Kimi Räikkönen ligger på andreplass i årets mesterskap, og det forventes stor pågang for å ta råskinnet i nærmere øyesyn.

Mandag, tirsdag og onsdag (5. mai) står Lotus-teamets Formel 1-bil utstilt på Oslo S, og torsdag 16.- fredag 17. mai kan den oppleves på Bryggetorget ved Aker Brygge. Utstillingen er et ledd i en markedskampanje for energidrikken Burn som er en av teamets partnere. Bilen kjøres i årets F1-mesterskap av de to førerne Kimi Räikkönen og Romain Grosjean som begge har vært på pallen i år. Finnen Räikkönen ligger på andreplass i sammendraget.

Årets F1-biler har en V8-motor som yter 750 hestekrefter, veier bare 642 kilo og presterer 0-300 km/t og tilbake til null igjen på under ti sekunder.

Ekspertkommentator i Formel-1 på Viasat Motor, Thomas Schie, er begeistret over at Lotus-bilen er i Oslo:

– Lotus-teamet har startet sesongen fantastisk sterkt, med Räikkönen nå på andreplass sammenlagt. Det er ikke ofte man har anledning til å se en slik F1-bil på nært hold, så jeg vil absolutt anbefale motorsportinteresserte å legge en tur innom Oslo S eller Aker Brygge for å ta en kikk!