F1-start i Australia

f1 australia
Søndag tennes det grønne lyset for årets Formel 1-sesong på Viasat Motor. Den største nyheten foran årets sesong er at Honda er tilbake som motorleverandør til McLaren. McLaren har førerne Jenson Button og Fernando Alonso, men etter å ha skadet seg i oppladningen til årets sesong er Alonso satt på sidelinjen. Som erstatter hentes danske Kevin Magnussen tilbake til Formel 1-sirkuset.

Årets Formel 1-biler er utstyrt med en 1,6 liters V6-turbo, i tillegg til elmotorer som får sin energi fra både bremser og eksos. Bilene bråker ikke like mye som tidligere, men de går like fort – og har til sammen rundt 750 hestekrefter fordelt på kun 702 kg. Alle denne regenereringen av energi er ytterst relevant for bilindustrien som sådan, men utgjør også en viss risiko for støt. Nå spekuleres det i om Fernando Alonso kan ha fått støt i forbindelse med sin ulykke under testing i Spania tidligere i vinter. Alonso skal ikke kjøre åpningsløpet i Australia på grunn av den tilsynelatende udramatiske avkjøringen, og det er mange spekulasjoner om hva som egentlig hendte med spanjolen og når han kommer tilbake.

På førersiden har Sebastian Vettel gått fra Red Bull til Ferrari, mens 17 år gamle Max Verstappen vil bli tidenes yngste F1-fører når han starer søndagens Australia GP for Toro Rosso. Daniil Kvyat erstatter Vettel i Red Bull. Teamkameraten til Verstappen i Toro Rosso er for øvrig Carlos Sainz Jr, sønnen til tidligere verdensmester i rally med samme navn. Sauber har i år førerne Felipe Nasr fra Brasil og Marcus Ericsson fra Sverige, mens Roberto Mehri og Will Stevens skal kjøre for Manor.

Et nytt løp er også på kalendere, nemlig Mexico City. Dermed består årets sesong av 20 løp. Endringene på det tekniske og sportslige reglementet er minimale, men de doble poengene fra finalen i fjor er droppet.

Atle Gulbrandsen spår hvem som vinner årets Formel 1-sesong

– Hvem går seirende ut av årets sesong? Ut i fra vinterens tester er Mercedes-Benz storfavoritter. Førerne Lewis Hamilton og Nico Rosberg dominerte i fjor, og det er ventet at de vil være best i år også. Men det skal bli spennende å se hva en fører som Sebastian Vettel kan få til i Ferrari, og om McLaren-Honda kan hevde seg i toppen selv om de har hatt store problemer under vinterens tester, sier Viasats motorekspert Atle Gulbrandsen.

Mer info om Australias GP

Slik vises Formel 1 på Viasat Motor

Torsdag 12. mars klokken 02.25. Testløp.

Fredag 13. mars klokken 06.25. Testløp.

Fredag 13. mars klokken 03.55. Testløp.

Lørdag 14. mars klokken 06.45. Kvalifisering.

Søndag 15. mars klokken 05.15. Hovedløp.