Få plasser ledig i RX Academy

Det er nå bare få plasser igjen i årets RX Academy sesong, et helt nytt initiativ for å bygge nye rallycross førere  som i framtiden kan utfordre navn som Petter Solberg, Sebastien Loeb og Mattias Ekstrøm om VM-tittelen.

RX Academy som i 2017 arrangeres i Finland av det meritterte teamet SET Promotion og med støtte fra det finske forbundet AKK Sport, har tiltrukket seg oppmerksomhet fra talentfulle førere over hele verden allerede.

RX Academy deltagerne vil delta i  et fem runder lange mesterskapet med

fabrikks bygde Renault Clio Cup RX biler. De vil i tilegg få profesjonell coaching på mange områder for å kunne utvikle seg til en profesjonell rallycross sjåfør.
Dette inkluderer blant annet en pre-season training camp på Eerikkilä Sportcenter og to fulle test dager på rallycrossbanen.

Profesjonelle mentorer vil gi førerne mental- og fysisk trening, samt dele av sine PR og sosiale-medier erfaringer. Blant disse mentorene finner vi også fabrikks-støttede VM førere som Andreas Bakkerud, Toomas ”Topi” Heikkinen og Reinis Nitiss – som alle hatt topp plasseringer på sportens høyeste nivå.

Christoph Treier er mentor for mental og fysisk trening  i RX Academy. Han har tidligere jobbet med to ganger verdensmester i rally, Marcus Grønholm og jobber fortsatt med WRC stjernen Jari-Matti Latvala.

 

Alle Renault Clio Cup RX bilene blir spesialbygd for RX Academy av Renault Sport i Frankrike. Motoren er en 1.6 liters turbo på 200 hk og bilene blir tilpasset rallycross og RX Academy av Set Promotion i Finland. Utstyrt med sekstrinns sekvensiell girboks fra Sadev og fullt justerbart understell, er Clio Cup RX en av de beste plattformene tilgjengelig for å la førere klatre stigen opp mot å bli en fremtidig verdensmester i rallycross.

Inngangsbilletten til RX Academy er på bare 43.700 Euro + moms.  (Skader og personlige reisekostnader kommer utenom). Vinneren eller RX Academy Champion vil få muligheten til å kjøre en full 2018 sesong i Super1600 i EM, en pris med verdi på mellom 100.000 – 200.000 Euro, eller muligheten til å delta i RX2 serien til en meget gunstig pris.

12 førere vil delta i RX Academy 2017, med en minimums alder på 14 år.
Førertalenter fra Mexico, Australia, Latvia og Finland  har allerede meldt seg på – og det er nå bare fire plasser igjen i årets RX Academy.

Andreas Bakkerud har vunnet to EM titler i Super1600 med Set Promotion, og kjører nå for Ford støttede Hoonigan Racing Division i WorldRX. Nordmannen vil være en av mentorene for førerne i RX Academy 2017: – Det er fantastisk og se at RX Academy har blitt en virkelighet, forteller Bakkerud. De første førerne annonsert kommer fra alle verdens hjørner som viser hvor bred interessen er for sporten. Rallycross er en fremtidig global sport, og vokser hele tiden – og derfor mener jeg at RX Academy er den riktige plassen å starte karrieren nå.  Her vil du få den beste pakken med kunnskap og erfaringen til å lære fra på alle mulige måter. Om du vil bli en framtidig stjerne i rallycross trenger du å lære så mye som mulig om trening både fysisk og mentalt, håndtering av media og hvordan du kan jobbe med å analysere din egen kjøring. RX Academy gir det en plattform hvor du kan få lærdom om alt dette!

Toomas ”Topi” Heikkinen kjører nå for fjorårets verdensmestere EKS, og vil sammen med sin team kollega Reinis Nitiss også være med som mentor i RX Academy.
– Rallycross har blitt en veldig profesjonell sport de siste årene, og du trenger å være så mye mer enn bare en god sjåfør for å nå toppen, forteller den tidligere X Games vinneren Heikkinen. Det handler om hele pakken, og det er nettopp dette RX Academy leverer så bra på. Her vil unge førere få den lærdommen de trenger for å ta steget opp til å bli profesjonelle sjåfører.

SET Promotion har de siste ukene testet RX Academy Clio Cup RX bilen sammen med flere svært erfarne sjåfører. Sjefen selv, Jussi Pinomaki har deltatt aktivt i utviklingen av bilen og ser nå frem til å ønske førerne velkommen til testdager og pre-season camp.
”Førsteinntrykket av bilen på en skikkelig rallycrossbane er veldig bra. Selvfølgelig vil en racerbilsjåfør alltid ha mer effekt, men disse bilene skal kjøres av førere helt ned i 14 år. Så som en innstegsklasse for førere fra ulike bakgrunner passer denne bilen perfekt, forteller den tidligere Europamesteren i rallycross. Teamet har testet i flere dager, uten noen tekniske problemer med bilen. – Vi vil nå jobbe videre med testing for å finne et godt utgangspunkt på oppsett for førerne å starte med når sesongen sparker i gang.

Første runde i RX Academy 2017 kjøres i Hyvinakää 27. Mai.
For mere informasjon besøk RX Academy på:

 

Website:         rx-academy.com

Facebook:      @RXAcademyOfficial

Instagram:     @rxacademyofficial

Twitter:          @RX_Academy

 

RX Academy 2017 Calendar

May 27                       Hyvinkää

June 17                       Honkajoki

July 8                         Kaanaa

August 19                  Jalasjärvi

September 23            Kouvola