Falkenhaug med ny banerekord på Kinnekulle

andre_falkenhaug_500.jpgSelv om 21 år gamle Andre Falkenhaug var best på tidstreningen, og satte ny banerekord på Kinnekulle i Sverige, er han langt fra fornøyd med resultatene i selve løpene i Scandinavian Masters i helgen.

– Nei det gikk ikke helt som jeg hadde håpet. Alt virket så lovende eller tidstreningen, men i starten på det første løpet fikk jeg en dårlig start og var bare på tredjeplass. Så når jeg skulle passere en konkurrent klarte jeg sågar å snurre, sier Andre Falkenhaug.

Dermed havnet han helt sist i feltet, men kjørte seg mesterlig opp igjen og passerte mållinjen som fjerdemann.

I det andre løpet startet han i det tredje startsporet og kjørte seg opp i ledelsen etter en runde. Han opparbeidet seg en solid ledelse, før «safety car» kom på banen. Med hele feltet samlet, klarte løpsledelsen og gi Andre svartflagg på grunn av tyvstart.

– Hvorfor de ga meg det når hele feltet var samlet, og ikke når jeg hadde den solide ledelsen, skjønner jeg ikke. Men jeg valgte å ta straffen på sisterunden, og passerte mål i depoet, sier Andre Falkenhaug.

Daniel B. Nordgård vant begge løpene.