Familieduell i Numedal

Årets første NM-runde i rally endte med dobbeltseier for Synnfjellet Rallyteam. Nå ønsker Håkon Sveen Frøslid og Geir Helge Frøslid å gjenta bedriften i Numedalsrally førstkommende lørdag. De stiller som favoritter i NM-klassen for firehjulsdrevne nasjonalbiler på de krevende og raske veiene på fjellet nord i Numedal.

-Numedalsrally handler om stor fart og presis kjøring. Løpet er ikke så teknisk krevende som Sigdalsrally, men er likevel utfordrende med gjennomsnittshastigheter på over 120 km/t på flere av etappene. Vi kjører selvsagt for maksimale NM-poeng på lørdag, men vi deltar i en tøff klasse med mange gode konkurrenter og tar på ingen måte seieren på forskudd, sier Håkon Sveen Frøslid.

22-åringen fra Torpa fikk hardest konkurranse av sin far og teamkamerat Geir Helge (48) i den første NM-runden i Sigdal. Duellen fortsetter i Numedal, der familiær prestisje nok en gang vil spille en viktig rolle.

-Det gir alltid en ekstra motivasjon å kjøre for å slå «fattern». Nå påstår han gjerne at han allerede føler at jeg har overtatt som den raskeste i familien, men jeg stoler ikke helt på at han ikke vil forsøke å slå meg likevel, ler Håkon!

Oppladingen til Numedalsrally har ikke vært problemfri for Håkon. I Lygnasprinten på Hadeland for tre uker siden ledet han klassen med god margin, men satset litt for tøft på siste fartsetappe og klarte å rulle med sin Subaru Impreza Sti.

-Irriterende og veldig unødvendig. Ikke minst fordi rullingen har gitt oss masse jobb med å rette opp omfattende karosseriskader på bilen. Vi har også fått et motorhavari på en reservemotor som teamet hadde tilgjengelig, så det har vært en hektisk periode i forkant av Numedal, sier Håkon.

Numedalsrally på lørdag er årets andre NM-runde i rally. Rally Finnskog måtte avlyses på grunn av manglende vinterforhold, men nå er det altså klart for «Fjelleventyret» i norsk rallysport. Åtte fartsetapper på til sammen 103 km skal takles av deltakerne, med den legendariske Smådøla-etappen som den store utfordringen. Smådøla er en fjellvei på nesten tre mil fra Rødberg over til Dagali, og den skal kjøres både nordover og sydover.

-Det er blitt en ikonisk fartsetappe i norsk rallysport. Gjennomsnittshastigheten er enormt høy og deler av etappen går opp i over 1000 m.o.h. Høyden over havet gjør at vi faktisk merker at motorene går dårligere på grunn av tynn luft, og dette opplever vi ikke andre steder i løpet av NM-sesongen. Det er dessuten ekstra prestisje å oppnå beste sammenlagte tid på Smådøla, for da blir du utnevnt til Smådølkonge, og det henger høyt, sier Håkon Sveen Frøslid.

Smådøla Syd, som er løpets avsluttende fartsetappe, blir dessuten ekstra viktig i lørdagens Numedalsrally. Den er utnevnt til såkalt «power stage», der det utdeles bonuspoeng til de tre beste i hver NM-klasse.

 

 

SLIK KJØRES NUMEDALSRALLY

08.00 START Rødberg

08.10 SS1 Promenaden 1, 6.21 km

08.36 SS2 Smådøl Nord, 26.48 km

11.29 SS3 Vergjedalen, 13,95 km

12.09 SS4 Lesteberg, 10.21 km

12.41 SS5 Promenaden 2, 6.21 km

14.33 SS6 Bjerkeflåta, 9.32 km

14.47 SS7 Jønndalen, 4.24 km

15.28 SS8 Smådøl Syd, 26.96 km

16.01 MÅL Rødberg

Total lengde 265 km. Lengde fartsetapper 103,6 km