Fant fartsfølelsen i Formula Basic

Testdagen til Formula Basic på Rudskogen Motorsenter ble svært populær og hele 13 førere fikk prøve en Formula Basic, og for flere ble det en skikkelig opplevelse.

 • Dette var utrolig moro, smilte Morten Gilboe etter å ha testkjørt en Formula Basic på Rudskogen Motorsenter under testdagen Formula Basic arrangerte for å gi utøvere muligheten til å prøve en formelbil. Formula Basic er den eneste formelklassen i Norsk baneracing, og det er et meget populært mesterskap både i Norge og Sverige. Nå håper Opposite Lock AS at en testdag skal gi ennå flere lyst til å delta i mesterskapet og skal vi tro utøverne som deltok kan det bli flere som kjøper bil og deltar i 2019 sesongen.

Kjører i over 900 km/h

Morten Gilboe er vant til ekstreme hastigheter til vanlig. Over 900 kilometer i timen er dagligdags, men han måtte kjøre en Formel Basic for å finne den skikkelige fartsfølelsen.

 • Dette ga virkelig en fantastisk opplevelse. Man kommer så nær elementene i en slik bil, så dette ga et skikkelig kick, og en riktig fartsopplevelse, forteller Gilboe som er vant til langt høyere hastigheter når han sitter bak spakene i en Boeing 737, men selv om hastigheten er høy forteller SAS-piloten at det ikke oppleves spesielt fort.
 • Vi har ingenting å sammenlikne med når vi er i lufta. Alt er så stort, og dermed opplever vi heller ikke fartsfølelsen på samme måte som på bane. Vi har ingen trær eller skilt i skyene, smiler den erfarende piloten, som nå lukter på å kjøre litt Formula Basic.
 • Ja, det frister å kjøre noen løp, og når man får prøvd en slik bil så ga det virkelig mersmak. Det er ikke umulig at jeg blir å se i en slik bil, sier han. Piloten har de siste fem årene kjørt kortlinje flygninger og har jobbet som pilot siden 1989.
 • MORO: Morten Gilboe er vant til hastigheter over 900 kilometer i timen bak spakene på en Boeing 737, men det var i en Formula Basic han fant fartfølelsen. Alle Foto: Marius Svingen

Må hjem å spare til bil

Formula Basic er en klasse som passer for alle aldre og de yngste som fikk teste formelbilen i dag var helt nede i 14 år. En av de var Oliver Røsseland Eidsvold fra KNA Varna som fikk 10 runder i bilen, og det var noe som virkelig ga mersmak.

 • Dette var skikkelig artig. Jeg har alltid hatt lyst til å kjøre på de samme banene som pappa har kjørt, forteller han. Eidsvold er ikke et ukjent navn for racinginteresserte i Norge, og Oliver er sønn av Pål Richard Eidsvold, og det var bestefar Lasse Eidsvold som fortsatt er aktiv racingfører, som tok med barnebarnet på testkjøring, så får vi se om det blir Formula Basic satsting på familien fra Vinterbro.
 • Jeg må nok selge gokarten først, også må jeg nok spare litt. Pappa har sagt han skal være med å sponse litt så får vi se, forteller han.

En annen ung utøver som fikk prøve Formula Basic var Kristoffer Andresen også han KNA Varna gokartfører. Andresen har denne sesongen kjørt Junior 125, men lukter litt på en ny klasse, og han synes det var svært gøy å kjøre Basic.

 • Dette var utrolig gøy, og ga mersmak. Moro å få prøve en Basic, så får vi se litt hva vi skal kjøre den kommende sesongen, forteller han. Kristoffer fikk også noen gode tips av Emil Heyerdahl som vant årets Formula STCC Nordic.
 • FLØY: Hele 13 utøvere fikk prøve en Formula Basic under testen på Rudskogen Motorsenter. Her ser vi Gilboe som flyr over langstrekka.

Godt fornøyd med testen

Team manager og klassekontakt for Formula Basic, Marius Gjevik var godt fornøyd med deltagelsen på testdagen, og håper at noen ble såpass gira at de kommer til start neste sesong.

 • Hadde vi fått med oss et par nye deltagere herfra hadde det vært kjempemoro. Vi har allerede 16 utøvere som sier de skal kjøre neste år, og målet blir å komme oss over 20 biler i 2019 da er vi nok den største racingklassen i Norge, smiler Gjevik. Han forteller at det også vil komme noen spennende nyheter før sesongstart 2019 så folk vil merke at det skjer mye rundt klassen, legger Gjevik til.
 •