'Fantastico’ sesongfinish for Petter Solberg

P_Solberg_14_Argen
Seier i første. Seier i siste. Og tre på rad midt imellom. Selv ikke jeg hadde drømt om en tidenes første VM-sesong i rallycross regissert med slike mengder champagne.

 

Fins det noe råere enn å servere det fantastisk teamet mitt seier i både første og siste løp? For meg var det den sterkeste motivasjonen før sesongfonalen i rallycross i Argentina.  Å ha dediserte folk rundt seg som det jeg har, er en ren fornøyelse – og nødvendighet. Vi har en lang vinter på verkstedet foran oss. Å bli verdensmester i rallycross også i 2015 blir ingen dans på roser. Utviklingen skjer i stor fart.

 

Bare for løpet i Argentina bygde vi om bilen i større grad enn noen gang tidligere i sesongen. Omkring 40 prosent av nyutviklingen for neste sesong ble prøvd ut i sesongens siste VM-runde. Uttellingen slo til umiddelbart. Vi startet med heatseier, avsluttet innledende omganger med heatseier – så rasket vi med oss resten også.

 

For å være helt ærlig så hadde vi ikke ventet at det skulle bli fullt så rått. Aldri tidligere har jeg ledet så klart etter første dag, ei heller etter innledende omganger. Og avstanden bakover både i semi- og finalen var ganske oppsiktsvekkende.

 

Jeg har kjørt Rally Argentina ti ganger tidligere i karrieren, men aldri maktet å vinne. Endelig kom seieren!

 

VM-tittelen ble sikret i Italia i september. Vi er eneste som har greid å kvalifisere oss til hver eneste VM-rundefinale denne sesongen, vi har fem seirer og totalt ni plasseringer på seierspallen etter tolv løp. Vi vant også sprintprisen (første bil til første sving i finalen) sammenlagt etter tre individuelle triumfer i denne konkurransen.

 

Jeg er utrolig stolt over disse prestasjonene.

 

Etter VM-gullet i rally for 11 år siden, fikk jeg gullskoene til stallkamerat Tommi Mäkinen. Etter VM-gull og fem seirer i rallycross-VM denne sesongen fikk jeg et nytt par – denne gang spesiallaget av min sponsor OMP.

 
Resultater World RX Argentina:
1) Petter Solberg, Norge 3.29,598, 2) Reinis Nitiss, Latvia 0.04,883 min bak, 3) Kevin Eriksson, Sverige 0.08,689, 4) Timmy Hansen, Sverige 0.10,141, 5) Toomas Heikkinen, Finland 0.12,031, 6) Andreas Bakkerud, Norge 0.18,956.

2014 VM FØRERE
1. Petter Solberg (PSRX), 267 points

2. Topi Heikkinen (VW Marklund), 221 points

3. Reinis Nitiss (Ford Olsbergs MSE), 210 points

4. Timmy Hansen (Peugeot-Hansen), 199 points

5. Andreas Bakkerud (Ford Olsbergs MSE), 193 points
6. Anton Marklund (VW Marklund), 173 points
2014 VM TEAM
1. Ford Olsbergs MSE, 403

2. Volkswagen Marklund Motorsport, 394

3. Team Peugeot-Hansen, 351

4. PSRX, 261

5. Monster Energy World RX Team, 76

6. Albatec Racing, 61