Fantastisk 3. Plass til Petter

petter_s_kypros_09.jpgPetter Solberg trenger ikke noe fabrikkslag for å ta pallplasseringer. I helgen kjørte han inn til en fantastisk 3. plass med sin Citroën Xsara WRC i Rally Kypros bak Sebastien Loeb og Mikko Hirvonen.

– Dette er bare så ubeskrivelig deilig! Følelsen av å stå på pallen i dag, med eget team og egen bil, det er bare helt utrolig. Gjengen i teamet er så dyktige, de jobbet nesten to døgn i strekk for å få bilen ferdig, og har stått på som bare det. Stor takk også til alle sponsorer og til Citroen. Ingen ting av dette hadde vært mulig uten dere, jublet Petter Solberg etter at tredjeplassen og seks VM-poeng var sikret på Kypros søndag. På lørdag vant han to fartsetapper, og på søndagens avslutningsetapper var han nest raskest på to.

henning_s_kypros_09_2.jpg

For storebror Henning Solberg og Cato Menkerud ble det ikke suksess i denne tredje VM-runden for sesongen. Etter to fjerdeplasser på rad kom de til Kypros for å ta flere VM-poeng, men var ute av kampen før det hele begynte. På transporten fra start fredag morgen til første fartsetappe kolliderte de med en privatbil. Deres Ford Focus fikk for store skader i fronten til at de kunne fortsette, men de var på plass lørdag og søndag. De noterte flere gode etappetider, blant annet en andreplass bak lillebror Petter på lørdag.

Etter tre spennende dager, kjørte altså Petter og Phil Mills inn til tredjeplass. Fredagen startet med mange mellomtider helt på linje med de beste, men lørdag så vi antydningen til at noe var på gang. Det startet med noen kjempebra mellomtider igjen, og endte med bestetid på lørdagens to siste etapper. Søndag startet Petter og Phil på fjerdeplass, men allerede på dagens første etappe hentet de inn forspranget til Dani Sordo, og tok over tredjeplassen. På de neste to etappene bare fortsatte Petter med den samme gode farten og tredjeplassen var et faktum.

Petter Solberg World Rally Team ble også hedret med «The Abu Dhabi Spirit of the Rally Award» for sin innsats på Kypros, og Petter er den første privatfører som er på seierspallen i en VM-runde siden Daniel Carlsson i Sverige i 2006.

Rally Kypros ble vunnet av Sebastien Loeb, som dermed tok sin VM-seier nummer 50. Mikko Hirvonen kjørte inn til andreplass.

Loeb har dermed vunnet samtlige tre VM-runder så langt i år. Først på asfalt i Irland, så på snø i Norge og nå på en blanding av asfalt og grus på Kypros. Han ledet fra start til mål, og var aldri truet selv om Hirvonen «bare» var 27,2 sekunder bak i mål.

Neste VM-runde er Rally Portugal, og da vil også Mads Østberg, Eyvind Brynildsen og Andreas Mikkelsen stille til start i tillegg til Petter og Henning Solberg.

loeb_petter_kypr_09.jpg

Resultat Rally Kypros
1. S Loeb/D Elena FRA Citroen C4 4t 50min 34.7sek
2. M Hirvonen/J Lehtinen FIN Ford Focus RS +27,2 sek
3. P Solberg/P Mills NOR Citroen Xsara +1min 49,4sek
4. D Sordo/M Marti ESP Citroen C4 +2.26,3
5. M Wilson/S Martin GBR Ford Focus RS +6.41,0
6. C Rautenbach/D Barritt ZIM Citroen C4 +11.11,9
7. F Villagra/J Perez Companc ARG Ford Focus RS +13.18,5
8. K Al Qassimi/M Orr UAE Ford Focus RS +13.44,1
9. P Sandell/E Axelsson SWE Skoda Fabia +19.36,6
10 A Araujo/M Ramalho POR Mitsubishi Lancer +19.54,9
18 H Solberg/C Menkerud NOR Ford FocusRS +33.04,1

VM-stillingen
Førere
1. S Loeb 30 poeng
2. M Hirvonen 22
3. D Sordo 17
4. H Solberg 10
5. P Solberg 9
6. M Wilson 8

Team
1. Citroen Total 48 poeng
2. BP Ford Abu Dhabi 32
3. Stobart VK M-Sport Ford 22
4. Citroen Junior 11
5. Munchi’s Ford 3