Fantastisk åpning av årets Racing-NM

GTBakken
150 biler stilte til start i årets første NM runde på Vålerbanen. Det var store og fine startfelt med flotte racingbiler, og mange nye debutanter på startplaten. Arrangementet ble gjennomført i strålende solskinn og sommervarme.

NAF Trafikksenter Vålerbanen flyttet starten på sin flotte bane, så spenningen var stor blant førerne. Det gikk veldig bra, og publikum opplevde starten nært på kroppen. Tribunene var fulle og stemningen var høy blant publikum.

Historisk racing er en voksende klasse med eldre nostalgiske biler. Dette er en flott klasse som viser at interessen for at historiske biler vokser. Denne klassen er delt opp i tre heat. I heatet for biler før 1965, tok Frode Alhaug en dobbeltseier foran Jan-Hroar Bjørklund og Jon Asakskogen.

I heatet for litt nyere biler mellom 1966-1971 vant Atle Ramberg begge løpene foran Odd Andreas Ingebrigtsen. Morten Christian Schönheyder og Lars Ingebrigtsen kjørte seg inn til hver sin tredjeplass.

I heatet for de nyeste bilene i historisk racing etter 1972, tok Mathias Havdal dobbel seier. Hans far, Hans Peter og Mads Gjerdrum delte på andre- og tredjeplassene. Det ble satt banerekord av Mathias Havdal på lørdagens finale. Denne banerekorden ble slått av en sulten Rune Rødset i sin Opel Kadett søndag, som kjørte seg imponerende opp fra en 16. plass til 4. plass.

De Norske GT-klassene er også voksende klasser dette året med flere debutanter og en ny klasse for de mest ekstreme bilene. I klassen GT+ stilte Kai Roger Bakken i sin Lotus Espirit mot Kristsoffer Silliløkken i sin 1953 modell Studbaker. Denne klassen kjørte jevnt med klassen GT1, hvor Joakim Ottersen med sin DTM bil var overlegen.

I klassen GT2 stilte Steffen Andrè Feet i sin nyinnkjøpte Porsche, og vant første finale. Inge Hansesætre tok seieren i den andre finalen, og Thomas Solberg den tredje finalen.

I klassen GT3 vant Olav Rygge i sin Audi TT den første finalen, Odd Rune Nærsnes den andre og Ole William Nærsnes den tredje finalen.

I klassen GT4 vant Kyrre Østby Nielsen første finale. Per Støldal tok dobbel seier i finale to og tre.

I klassen GT5 vant Remi Brenden Ødegård første og tredje finale. Debutanten Tron Lindalen vant den andre finalen.

Formula Basic byr alltid på spennende og bra racing. Edward Sander Woldseth kjører sin tredje sesong, og vant den første finalen. Oliver Andersen vant den andre finalen.

PallenSevenMoenBreivikRaastad_600

I klassen Seven Racing vant Eric Breivik foran Dennis Moen og Daniel Gustav Raastad. Thea Olsen kjørte inn til en imponerende fjerdeplass.

ShortcarJohansen

I klassen Shortcar Bandit (600cc) vant Per Anders Johansen foran Rune Hansen og Erik Nilsen.
I klassen Shortcar Extreme (1000cc) tok Sivert S. Johansen dobbelt seier foran Steinar Solibakke Kleiv og Tony Sormbroen, som byttet andre og tredjeplass i finale to. Shortcar er en voksende imponerende klasse med høy prestanda.

PallenCitroenSmedbergPaaverudNesset

Racing NM hadde besøk av to Danske gjesteklasser; Citroën DS3 og FDM Sportklasse. I DS3 vant Norske Marcus Påverud den første finalen foran Svenske Emrik Smedberg og Norske Andreas Nesset. På den andre finalen ble det trippelt Norsk på pallen med debutanten Edvin Gjevik, Nesset og Fossen.

I FDM Sportklasse stilte den Norske NTCC-føreren Marius Nakken opp som gjestefører. I første finalen vant Christian Sörensen foran Max Klinkby-Silver og Mikkel Cahnbley Henriksen. I den andre finalen vant Henriksen foran Klinkby-Silver og Sörensen.

TV-sending fra årets første NM-runde ser man på Viasat Sport onsdag 11. mai kl.18.00.

Den neste NM-runden er Asfalt Supercars på Rudskogen 10.-12. juni.