Fantastisk av Ayla i Pittsburgh

a_aagren_14_aug
En fantastisk helg for Team Pelfrey og Ayla på Pittsburgh International Race Complex. Med to seiere, har det nå blitt et litt større sprik i sammenlagt poengene – med Ayla i ledelsen.

 

”Fredagen startet ikke akkurat som vi ville. Med en crash i vanteret i første treningspass, og ikke nok tid mellom passene til å komme ut på banen igjen den dagen, var ikke den ideelle starten vi hadde håpet på. Med det sagt så var vi raskest i det første passet med 0.5 sekunder, så jeg visste at farten var der ” sier Ayla.

 

Mekanikerene i Team Pelfrey skrudde til svetten stod, og bilen var klar til kvalifiseringen lørdag morgen. Ayla lå på en 6.plass når kvalifiseringen ble avbrutt grunnet krasj, og når bilene involvert fra krasjen ble fjærnet og resten av førerne kjørte ut igjen, måtte Ayla dessverre bryte grunnet et pungtert bakhjul.

 

”Jeg startet da fra 6te startspor i det første løpet. Hadde en veldig god start, og følte at det fløyt bra. Jeg tok tiden i god bruk for å lese mine konkurrenter, hvor jeg kunne kjøreforbi etc. Og når jeg fikk sjansen så tok jeg den. Til slutt så stod det i mellom min team kompis Garth Rickards og meg, hvor vi på dette pungtet har fått en god luke ned til resten av feltet. Jeg kjørte forbi han når det var 6 runder igjen av løpet, og holdt ledelsen inn til målflagget kom.” Sier en glisende Ayla.

 

Søndag var en ny dag og nye muligheter for Ayla og teamet, men dagens kvalifiseringer skulle kjøres på regn. F1600 Championship Serien har i år ikke hatt noen andre regn pass, så det innebar nye utfordringer for førerne. Ayla kvalifiserte seg inn til en solid 2re plass, og startet da løp 2 på første rekke.

 

” Var først og fremst veldig gøy å få kjøre på regn igjen, det var en stund siden sist gang vi gjorde det, men farten er inne der også. Før løpet startet tørket banen opp, men vi var noe i tvil om det skulle begynne å regne igjen eller ikke. Regne holdt seg unna, og det ble et interessant løp 2. Igjen er jeg veldig fornøyd med starten, vi ble fort en gruppe på tre førere som dro i fra resten av feltet. Etter forbikjørings forsøk etter forbikjørings forsøk, krysset jeg mållinjen som 3de mann. Det er god poeng for teamet mot mesterskaps tittelen, og vi jobber mot nye seiere neste løps helg, som er siste helg i August.” Sier Ayla

 

Men løpet var ikke avgjort. Juryen prøvde seg med advarsler til de to førerne som endte opp som 1te og 2re mann, men følte ikke at de forbedret sin opptreden, og de valgte derfor og diskvalifisere dem, og Ayla vant dermed også løp nr 2.

 

” Så klart er det ikke sånn man har lyst til å vinne løpet. Det er noe spesielt med å krysse mållinjen først. Men regler er regler, og juryen har tatt sin avgjørelse. Å vinne 2 av 2 løp denne helgen er bare helt fantastisk.” – Ayla