Fantastisk opphenting av Røkland i Belgia

KNA Kongsvinger-føreren Steve Røkland som også er medlem av ”Team Norway” var denne helgen i Belgia for å kjøre Ypres Rally som var runde to av det Britiske mesterskapet.

Sammen med co driver Tom Woodburn startet løpet meget bra, etter de fire første etappene var de på en flott tredjeplass i klassen, men på den femte av i alt 23 etapper er de nær ved å kjøre på en sten som ligger i ”sporet” og Steve må korrigere retningen på bilen med den følge at de kjører ut i grøfta på andre siden av veien, det tar noe tid før publikum klarer å få bilen på veien igjen og når de begynner å kjøre merker de at de også har punktert, de må stoppe og skifte hjul og taper totalt nesten 7 og et halvt minutt på denne etappen.

– Jeg må si at jeg så litt mørkt på situasjonen etter denne etappen, vi var helt nede på en 16. plass i klassen og vi måtte bare prøve å glemme det som hadde skjedd og nullstille oss, planen ble nå å bare kjøre fort uten å ta noen sjanser og se hva det ble til slutt sier Steve.

 

Ypres Rally i Belgia har rykte på seg til å være ekstremt krevende og dette var første gangen Steve og Tom stilte til start, de merket hvor viktig erfaring var da andre gjennomkjøring av etappene som regel gikk mye bedre enn første. Utover i løpet fikk andre deltagere også problemer så med jevn og fin kjøring plukket de hele tiden sekunder på de fleste av konkurrentene og mot slutten av løpet var de såpass nære at ved å begynne å pushe litt mer kom også flere etappeseiere samtidig som de begynte å passere de foran på resultatlisten.

– Jeg ledet mesterskapet etter første runde i England, hadde det ikke vært for den bedrøvelige avkjøringen på fredag var tidene gode nok resten av løpet til at jeg hadde blitt nummer to, slik ble det ikke og nå ligger jeg på en andreplass i mesterskapet 6 poeng bak lederen, kjøringen ble bedre og bedre utover og etappene etter første service på lørdag er jeg veldig fornøyd med, dette er et av de lengste løpene jeg har kjørt med hele 277 km med fartsetapper sier Steve

 

Neste runde i mesterskapet er Ulster Rally i Nord Irland 17-18 August, etappene går i området rundt Belfast og dette er et område Steve er kjent i, to ganger tidligere har han kjørt Ulster Rally og ERC runden Cirquit Of Ireland hvor han også har deltatt to ganger tidligere går i samme område så dette er vel det asfaltløpet som Steve er best kjent med i årets BRC Junior.