Fantastisk opplevelse på Motorsport Games

Deltakerne som representerte Norge under det første FIA Motorsport Games i Roma fikk en fantastisk opplevelse, selv om ingen medaljer ble med hjem til Norge.

FIA Motorsport Games, som er som et slags OL for bilsport, ble arrangert for første gang denne helgen. Etter en åpningsseremoni i Roma torsdag foregikk alle øvelsene på Vallelunga like utenfor byen.

-Det var en fantastisk opplevelse for de norske deltakerne å kunne representere Norge i tidenes første Motorsport Games. Det er et spennende konsept hvor utøverne først og fremst representerer sitt land, akkurat som i OL, og vi er stolte av at vi hadde med norske deltakere i fire av de seks grenene, sier Helen Thorgersen, som har vært prosjektleder for FIA Motorsport Games i Norges Bilsportforbund.

Av de norske utøverne var det driftingfører Odd-Helge Helstad som fikk det beste resultatet. Han endte på en sjuendeplass i konkurransen som ble vunnet av Dmitriy Illyuk fra Ukraina.

I simracingkonkurransen, også kalt Digital Cup, ble det en 11. plass til Tommy Østgaard, som også hadde en beste rundetiden i finalen, men et uhell gjorde at det ikke ble topplassering. Cody Nikola Latkovski fra Australia vant.

I Touring Car ble det brutt løp lørdag og 12. plass søndag for Kristian Moe Sætheren. Sammenlagtvinner i Touring Car ble Klim Gavrilov fra Russland.

I gokartslalåm ble det 26. plass for Isabell Rustad og Marcus Myrseth i en gren som var ukjent for de begge. Vinnere i gokartslalåm ble laget fra Nederland.

I GT gikk seieren til Japan, mens Italia gikk til topps i Formel 4. Medaljestatistikken ble vunnet av Russland med et gull og to bronse.