Fantastisk poengplass for Varhaug

varhaug_lop1_11.jpgGP2-føreren Pål Varhaug stod for det beste norske resultatet i formelbilracing noensinne da han kjørte inn til sjetteplass og poeng i dagens GP2 Asia-løp på Imola.

– Jeg er ekstremt fornøyd. Å ta en sjetteplass på dette nivået i bare min tredje start i GP2 er helt ubeskrivelig, sier Pål Varhaug.

20 åringen fra Ålgård i Rogaland kjørte bare sitt tredje GP2-løp på i dag, og de aller fleste konkurrentene har flere års erfaring fra denne klassen, som er den nest mest prestisjefylte i internasjonal formelbilracing etter Formel 1.

– Jeg var nummer ni på treningen, men slet med bilen under kvalifiseringen. Det gjorde at jeg startet som nummer 19 i lørdagens løp, men der kjørte jeg meg opp til 14. plass. I dag startet jeg på 14. plass, men endte på 6. plass, og jeg også hatt sterke rundetider hele helgen. Starten var også fantastisk, og det samme var depotstoppet. Dette er utrolig oppløftende med tanke på resten av sesongen, medgir Varhaug som kjører for NAF Gjesdal Motorsport og det franske GP2-teamet DAMS.

GP2 Asia er et vintermesterskap, men alle toppførerne som skal kjøre hovedserien til GP2 i sommer deltar også i denne vinterserien. Egentlig skulle de siste løpene gå i Bahrain, men på grunn av uroen der ble løpene flyttet til italienske Imola. Det passet egentlig bra for Varhaug som imponerte foran en hel koloni med norske tilskuere denne helgen.

– Helgen har vært innholdsrik for meg, og jeg hadde litt problemer med overstyring i går og et par nesten krasjer i dag. Jeg ble først klassifisert på en sjuendeplass i dag, men min teamkamerat Romain Grosjean fikk en straff, og dermed var jeg nummer seks. Det er et ekstremt sterkt resultat så tidlig i min GP2-karriere, og jeg ser nå fremover mot testing og det første løpet i hovedserien i Tyrkia den 7. mai.

Aldri før har en nordmann deltatt i GP2, og dagens sjetteplass er det beste norske resultatet i formelbilracing noensinne. Bak Pål på dagens resultatliste finner man en rekke sterke navn som Romain Grosjean, Oliver Turvey og Marcus Ericsson. Bilene i GP2 er nesten like raske som Formel 1. 0 til 100 km/t går unna på 2,9 sekunder, og topphastigheten til Varhaug denne helgen var på 315 km/t.

– Jeg vil takke alle som har tro på mitt prosjekt om å bli den første nordmannen i Formel 1, og en dag bli verdensmester. Jeg har fått med meg flere nye samarbeidspartnere den siste tiden, og nå gleder jeg meg til å ta med dem og enda flere til hovedserien i GP2 til sommeren, avslutter en lykkelig norsk racerfører.

Dani Clos vant dagens løp på Imola, banen som er mest kjent for Ayrton Sennas dødsulykke i 1994, men som i Norge nå kan huskes for det første norske poenget på nivået rett under Formel 1.